Без названия (68)
5/5

ფრანგული მარწყვის ტორტი “ფრეზიე”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

100 გრ – 200 კკალ

3 კვერცხი

100 გრ.შაქარი

50 გრ.ფქვილი

25 გრ.სახამებელი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი

1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებლი

1 კგ მარწყვი

კრემი ;

კრემი მუსლინი ნაღების კარაქზე დამზადებული

15 გრ ჟელატინი(1,5 ს.კოვზი)

50 მლ.გადადუღებული წყალი

კრემი მუსლინი

1 კილოგრამამდე მარწყვი

სიროფი:

100 გრ.შაქარი

100 მლ.წყალი

მოვადუღოთ სიროფი და გავაგრილოთ

კვერცხის გულები და ცილა გავაცალკავოთ.

კვერცხის ცილაში ჩავყაროთ მწიკვი მარილი და  ნახევარ  შაქრთან ერთად მოვამზადოთ ბეზე,ვთქვიფოთ მიქსერით.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის გულები გათეთრებამდე  დარჩენილ  შაქართან ერთად.

გოგლიმოგლში ხის კოვზით ან ნიჩბით შევურიოთ ბეზე.

ფქვილს შევურიოთ შაქრიანი ვანილი,გამაფხვიერებელი და ხის კოვზით ან კულინარიული ნიჩაბით  ნაზად შევურიოთ კვერცხიან მასას პორციობით, ქვემოდან ზემოთ მიმართულებით.დიდხანს არ ამოვურიოთ,რომ ცომიდან არ გამოვდენოთ ჰაერის ბუშტუკები.

ავიღოთ 22 სმ დიამეტრის ფორმა,დავდოთ საცხობ ქაღალდზე და შემოვხაზოთ წრე.

ცომის ნახევარი გადავიტანოთ და შევავსოთ შაბლონი,ოდნავ გავცდეთ საზღვრებს.

ფირფიტას შევდებ წინასწარ გახურებულ 190 გრადუსზე  ღუმელში და გამოვაცხოთ 10-12 წუთი.

გამოვაცხოთ 2 ფირფიტა.

გამომცხვარ ფირფიტას ფორმის კიდის დახმარებით შემოვაჭრი გვერდებს.

ფორმას კიდეებზე შემოვახვევ პლასტიკს.

ფორმაში მოვათვსებ ბისკვიტს და საკეტს ჩავკეტავ.

ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 15-20წუთი გავაჩეროთ .

დამბალი ჟელატინი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე და მიქსერით შევურიოთ კრემს.

ბისკვიტი დავნამოთ სიროფით,,ირგვლივ მჭიდროდ შემოვაწყოთ შუაზე გაჭრილი .მსხვილი მარწყვიმდა ჩავასხათ კრემის ნახევარი.

კრემში ჩავაწროთ მარწყვები .

დავასხათ კრემი( ცოტა მოვიტოვოთ),დავაფაროთ მეორე  ბისკვიტი,დავნამოთ,დავასხათ დარჩენილი კრემი,დავაფაროთ პლასტიკი და შევინახოთ მაცივარში 8 საათი.

ტორტს ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი ან მოვასხათ მინანქარი.

მოვაცალოთ ფორმა,პლასტიკი და მოვრთოთ მარწყვით.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here