072214_pineapplelimeade3_web-800x445
5/5

ლიმონისა და პიტნის გამაგრილებელი სასმელი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 ლიმონი

1 პატარა შეკვრა პიტნა

1 ლაიმე

4 ს.კოვზი შაქარი ან გემოვნებით

3 ლიტრა წყალი

 

მომზადების წესები :

ლიმონს და ლაიმს გადავავლოთ ცხელი წყალი.

პიტნა გავრეცხოთ  .

ციტრუსი გავყოთ 4 ნაწილად ,გამოვწუროთ წვენი.

ციტრუსის გამოწურული ქერქი,შაქარი ჩავყაროთ 3 ლიტრიან ქილაში, ჩავასხათ  წვენი დავაყაროთ პიტნის ფოთლები.ქილაში ცავასხათ 100 მლ ადუღებამდე მიყვანილი წყალი და ფრთხილად მოვურიოთ ხის კოვზით,შაქარის გასადნობად .

ქილა შევავსოთ გადადუღებული და გაგრილებული წყლით,გადავაფაროთ მარლა. გავაჩეროთ თბილ ადგილას 30 წუთი და შემდეგ შევინახოთ სიგრილეში დილამდე. თუ გვინდა ნაკლებად კონცენტრირებული სასმელი დავამზადოთ,ნაყენი გავაჩეროთ სულ 4 საათი.

 

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here