p_O (1)

შეუდარებელი კანელბულერი – შვედური ფუნთუშები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ცომისათვის:

500 გრ.ფქვილი

80 გრ.კარაქი

280 მლ.რძე

1 ს.კოვზი საფუარი

1/2 ჩ.კოვზი მარილი

1 ჩ.კოვზი ილი

100 გრ.შაქარი

ინგრედიენტები გულსართისათვის :

150 გრ.კარაქი

150 გრ.შაქარი

1 ს.კოვზი დარიჩინი

 

მომზადების წესები :

ფქვილს შევურიოთ ილი და მარილი.

ცალკე ჯამში ჩავასხათ რძე,ჩავყაროთ შაქარი და ჩავაგდოთ კარაქი.დავდგათ ჯამი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე, გამუდმებით ვურიოთ და როგორც კი კარაქი გადნება გადმოვდგათ.

ფიალაში გადმოვიღოთ ცოტა ცხელი სითხე,გავხსნათ მასში საფუარი,5-10 წუთი ვაცადოთ გააქტიურება და შემდეგ დავუმატოთ ფქვილს.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და ვზილოთ 10 წუთი,შემდეგ გადავაფაროთ ტილო და ვაცადოთ ამოფუება.

ცალკე ჯამში ერთმანეთს შევურიოთ კარაქი,დარიჩინი და შაქარი.

გაბრტყელებულ ცომს მთელ ზედაპირზე წავუსვათ გულსართი,გადავახვიოთ რულეტივით,დავჭრათ ნაჭრებად ,ფუნჯით ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული.

შვედური ფუნთუშები  გამოვაცხოთ 35 წუთი 180 გრადუსზე.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მაკარონი ” პაფლოცკი”

ინგრედიენტები : 300 გრ.მაკარონი 600 გრ.ფარში 1 ხახვი 2 კბილი ნიორი 2 ს.კოვზი ზეთი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა სურვილის მიხედვით მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები :

კატლეტები ბეკონში

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში (საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით   მომზადების წესები : ბატონ

კატლეტები. 3 განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში ( საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით საფანელი ან ფქვილი მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია