p_O (1)
5/5

შეუდარებელი “კანელბულერი ” – შვედური დარიჩინის ფუნთუშები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

შვედეთში დარიჩინის ფუნთუშები  ნამდვილი ეროვნული საგანძურია 1999 წლის 4 ოქტომბრიდან  ქვეყანა ყოველწლიურად ზეიმობს დარიჩინის ფუნთუშების (Kanelbullensdag) დღეს .

მე გირჩევთ ,არ დაელოდოთ შემოდგომას და ახლავე გამოაცხვეთ  და დააგემოვნეთ ეს სურნელოვანი დარიჩინის ფუნთუშები.

ინგრედიენტები ცომისათვის:

500 გრ.ფქვილი

80 გრ.კარაქი

280 მლ.რძე

1 ს.კოვზი საფუარი

1/2 ჩ.კოვზი მარილი

1 ჩ.კოვზი ილი

100 გრ.შაქარი

ინგრედიენტები გულსართისათვის :

150 გრ.კარაქი

150 გრ.შაქარი

1 ს.კოვზი დარიჩინი

 

მომზადების წესები :

ფქვილს შევურიოთ ილი და მარილი.

ცალკე ჯამში ჩავასხათ რძე,ჩავყაროთ შაქარი და ჩავაგდოთ კარაქი.ჯამი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე, გამუდმებით ვურიოთ და როგორც კი კარაქი გადნება გადმოვდგათ.

სითხე გავაგრილოთ 37 გრადუსამდე,გავხსნათ მასში საფუარი,5-10 წუთი ვაცადოთ გააქტიურება , შემდეგ დავუმატოთ ფქვილი ,მოვზილოთ ცომი

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და ვზილოთ 10 წუთი,შემდეგ გადავაფაროთ ტილო და ვაცადოთ ამოფუება.

ცალკე ჯამში ერთმანეთს შევურიოთ კარაქი,დარიჩინი და შაქარი.

გაბრტყელებულ ცომს მთელ ზედაპირზე წავუსვათ გულსართი, დავკეცოთ და  ისე,როგორც სურათზეწ არის ნაჩვენები.

დაკეცილი ცომი გავაბრტყელოთ 45 სმ სიგრძეზე და დავჭრათ ერთი სანტიმეტრის სიგანის  ბაფთებად.

ცომი ხელით დავახვიოთ ისე, როგორც არის სურათზე ნაჩვენები , 15 წუთი ვაცადოთ ამოსვლა ,ფუნჯით ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული.

შვედური ფუნთუშები  გამოვაცხოთ 35 წუთი 180 გრადუსზე.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here