ინგრედიენტები :
500 გრ.მარწყვი
100 გრ.შაქარი
50 გრ.სახამებელი
1 კვერცხი
240 გრ.ფქვილი
250 მლ.მინერალური წყალი
50 გრ.ნაღების კარაქი ან მარგარინი
350 მლ ზეთი
3 გრ.მარილი
მომზადების წესები :
4 ს.კოვზი შაქარი დავაყაროთ კუბებად დაჭრილ მარწყვს და გავაჩეროთ 10 წუთი წვენის გამოშვებამდე.
მარწყვს დავუმატოთ 2 ს.კოვზი სიმინდის სახამებელი და კარგად შევურიოთ.გადავიტანოთ ალუმინის ქვაბში,შემოვდგათ ცეცხლზე,შეუჩერებლად ვურიოთ,წამოვადუღოთ და ცოტა ხანი ვადუღოთ,სანამ სახამებლის გემო გაქრება.ცეცხლიდან გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.
ფქვილში შევურიოთ მარილი დავასხათ მინერალური წყალი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი გავაბრტყელოთ (0,5 სმ-ის სისქე),წავუსვათ ძალიან დარბილებული ოთახის ტემპერატურაზე კარაქი,დავჭრათ ზონრებად,დავალაგოთ ერთმანეთზე,დავახვიოთ რულეტივით და ისევ გავაბრტყელოთ.ასე გავაკეტებთ კიდევ 5-ჯერ.
დავჭრათ ოთხკუთხებად.სულ უნდა გამოგვივიდეს 6 ნაჭერი.
კვერცხი ავთქვიფოთ და ცომს კიდეებზე წავუსვათ.დავდოთ 2 ს.კოვზი გულსართი კიდეზე,გადმოვკეცოთმეორე ნახევარი,კიდეები შევაწებოთ ჩანგლის კბილანებით,წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი.
გავაცხელოთ ზეთი დიდი ზომის ტაფაზე და შევწვათ 3-3 წუთი ორივე მხრიდან.
გადმოვიღოთ კულინარიულ ქაღალდის ხელსახოცზე დასაწრეტად და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.