ინგრედიენტები :
12 კვერცხი
12 ს.კოვზი ფქვილი
12 ს.კოვზი შაქარი
2 ს.კოვზი თაფლი
1 ჩ.კოვზი სოდა ძმრით
2 ს.კოვზი კაკაო
კრემი :
400 გრ.კარაქი
400 გრ.შავი შოკოლადი
ვანილი
კონიაკი
2 ს.კოვზი კაკაო+ 2 ს.კოვზი შაქრის პუდრა
მომზადების წესები ;
12 კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ,ნელ-ნელა დავუმატოთ შემდეგი თანმიმდევრობით ინგრედიენტები: შაქარი, კვერცხის გული, თაფლი,სოდა ძმრით, კაკაო, ფქვილი, ვთქვიფოთ შეუჩერებლად.
მიღებული მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოვაცხოთ 170-180 გრადუსზე.
ბისკვიტი გავყოთ 2 ან 3 ნაწილად სურვილისამებრ.
მოვამზადოთ მინანქარი და გავაგრილოთ.
კრემის მომზადება:
შოკოლადი გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე და გავაგრილოთ.
კარაქი ათქვიფოთ და წვეთ-წვეთობით შევათქვიფოთ ჯერ მინანქარი,შემდეგ შოკოლადი. მასას დავუმატოთ 2 ს.კოვზი კონიაკი და ვანილი. თუ გვსურს მუქი ფერის კრემი,დავამატოთ 2 ს.კოვზი კაკაო.
კრემი მწარე, რომ არ გამოვიდეს, ჩავუმატოთ შაქარი.
ტორტს ფენებს შორის, ზემოდან და გვერდებზე წავუსვათ კრემი და მოვრთოთ სურვილისამებრ.