Без названия - 2019-11-15T084012.624
5/5

ნივრიანი ”პამპუშკები” – გემრიელი ფუნთუშა-პურუკები წვნიანისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 ჭიქა მინერალური წყალი

400- 450 გრ.ფქვილი

25 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 ჩ.კოვზი ლიმონის წვენი

2 ს.კოვზი ზეთი

9 გრ.საფუარი

 

ზემოდან წასასმელად ;

3 კბილი ნიორი

1/2 მარილი ან გემოვნებით

მწვანილი სურვილისამებრ

50 გრ.გაგრილებული გადადუღებული წყალი

2 ს.კოვზი ზეთი

 

მომზადების წესები :

უკრაინაში ნივრიან პამპუშკებს მიირთმევენ ბორშთან ერთად.

თბილ მინერალურ წყალში გავხსნათ საფუარი,შაქარი,ლიმონის წვენი,ზეთი,ფქვილის ნახევარი .

დავიწყოთ ცომის მოზელვა და შემდეგ დავუმატოთ დარჩენილი ფქვილი,მარილი.მოვზილოთ რბილი ცომი,რომელიც მსუბუქად ეწეპება ხელს.

ცომს გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ თბილ ადგილას ასაფუებლად..

გაორმაგებული ცომი დავყოთ გუნდებად,დავალაგოთ  ახლოახლოს ღუმელის ტაფაზე (დაფენილია საცხობი ქარალდი),გადავაფაროთ ტილო და კიდევ გავაჩეროთ ამოფუებამდე.

გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი.

ცხელ ფუნთუშებს  გადავასხათ ნივრიანი წვენი.

ნივრიანი წვენის მომზადება :

გადადუღებულ წყალში  გავცხსნათ გატარებული ნიორი,მარილი,ზეთი და წვრილად დაჭრილი მწვანილი სურვილისამებრ.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here