ინგრედიენტები :
500 გრ.ფქვილი
150 მლ.რძე
150 გრ.კარაქი
12 გრ.სწრაფმოქმედი საფუარი
3 კვერცხის გული
1 კვერცხი ზემოდან წასასმელად
1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი
150-200 გრ.ქიშმიში
200 გრ.მოხარშული კრემი
მომზადების წესები :
მოვამზადოთ ხაში:თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,1 ს.კოვზი შაქარი და 3-4ს.კოვზი ფქვილი,გადავაფაროთ ტილო, გავაჩეროთ თბილ ადგილას 15-20 წუთი.
კვერცხის გული ათქვიფოთ შაქართან ერთად,დავუმატოთ გაზზე გამდნარი კარაქი,ვანილი,მწიკვი მარილი.
კვერცხიანი მასა შევურიოთ გააქტიურებულ საფუარს,შევაზილოთ ფქვილი ,გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე და მოვზილოთ რბილი ცომი. თასს გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ ცომი ასაფუებლად.
თუნუქის ფირფიტაზე წინასწარ დავაფინოთ ქაღალდი.
ცომი მოცულობაში 2-ჯერ გაიზრდება,გავყოთ შუაზე და ოთხკუთხედად გავაბრტყელოთ.
გაბრტყელებულ ცომს წავუსვათ მოხარშული კრემი,მოვაყაროთ ქიშმიში,გადავახვიოთ რულეტივით,დავჭრათ, დავალაგოთ ღუმელის ტაფაზე.ზემოდან გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი.
კრემი:
1ლიტრი რძე
300გრ.შაქარი
300 გრ.დარბილებული კარაქი
4 კვერცხის გული
50 გრ. ფქვილი
50გრ.სიმინდის სახამებელი
ვანილი
კრემის მომზადება :
0,5 ლ. რძე დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ.
კვერცხის გული და შაქარი ვთქვიფოთ ,შევურიოთ ფქვილი და სახამებელი.
მიღებული მასა კარგად გავხსნათ მორჩენილ 500 მლ. რძეში და გადავიტანოთ ოდნავ თბილ რძეში.
ვურიოთ ნელ-ნელა განუწყვეტლივ დაბალ ტემპერატურაზე ,სანამ კრემი გასქელდება.კრემი არ უნდა ადუღდეს.
ფაფა გავაცივოთ და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.
არ დაგვავიწყდეს ვანილის დამატება.
ფუნთუშები გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე გავაგრილოთ და გადავუსვათ კრემი.