96067_530x300x85_c

ფილოს ცომი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები:

400 გრ.ფქვილი

1 გრ. მარილი

2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

1 ს.კოვზი თეთრი  ძმარი

150 მლ წყალი

მომზადების წესები:

ზემოთ აღნიშნული ინგრედიენტებისაგან მოვზილოთ ელასტიური ცომი,გადავაფაროთ ტილო  და  დავასვენოთ 15-20 წუთი , შემდეგ ისევ გადავზილოთ.

ამასობაში მოვამზადოთ შიგთავსი.

ყველი  სახეხზე გავხეხოთ და 1 კვერცხი შევურიოთ .

ცომი(მთლიანი ულუფა) დავყოთ თანაბარ ნაწილებად.თითოეულს ბურთის ფორმა მივცეთ.

სანამ ერთს დავამუშავებთ,დანარჩენებს გადავაფაროთ პარკი ან პირსახოცი.

ბურთულები გავიყვანოთ, ფქვილ მოყრილ მაგიდაზე ძალიან თხლად გავაბრტყელოთ .

ფილოს ორი ფირფიტა ავიღოთ.თითოეულს ზემოდან ზეთი წავუსვათ და ერთმანეთზე მოვათავსოთ. ყველი ნახევარ მხარეს წავუსვათ  და

მივცეთ სამკუთხედის ფორმა.ზემოდან გათქვეფილი

კვერცხი გადავუსვათ.ღუმელში 10-15 წუთი 200 გრადუსზე გამოვაცხოთ .

რჩევა:

ფილოს ცომი ძალიან მალე გამოშრება.თუ მას გამოყენებამდე ვინახავთ,მაშინ გაბრტყელებულ ფირფიტას ჯერ პარი გადავაფაროთ,შემდეგ კი სველი პირსახოცი.

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

თხილიანი აჯიკა -გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები; 200 გრ.მწარე მწვანე წიწაკა 50 გრ.მწვანე ბულგარული 15 გრ.ნიორი 200 გრ.მაცვლოვანი ქინძი 500 გრ.გარჩეული წიწაკა 20 მლ.ძმარი გადადუღებული წყალი საჭიროებისამებრ 5 გრ.უცხო სუნელი 5

ფილოს ცომი

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად. ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 1 გრ. მარილი 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

ინგრედიენტები: 500 გრ სულგუნი 300 გრ.იმერული ყველი 300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი ინგრედიენტები ცომისათვის: 450 გრ.ფქვილი 1 კვერცხი 1 კვერცხის გული 150 მლ.წყალი 100 მლ.რძე 11

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია