96067_530x300x85_c
5/5

ფილოს ცომი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები:

400 გრ.ფქვილი

1 გრ. მარილი

2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

1 ს.კოვზი თეთრი  ძმარი

150 მლ წყალი

მომზადების წესები:

ზემოთ აღნიშნული ინგრედიენტებისაგან მოვზილოთ ელასტიური ცომი,გადავაფაროთ ტილო  და  დავასვენოთ 15-20 წუთი , შემდეგ ისევ გადავზილოთ.

ამასობაში მოვამზადოთ შიგთავსი.

ყველი  სახეხზე გავხეხოთ და 1 კვერცხი შევურიოთ .

ცომი(მთლიანი ულუფა) დავყოთ თანაბარ ნაწილებად.თითოეულს ბურთის ფორმა მივცეთ.

სანამ ერთს დავამუშავებთ,დანარჩენებს გადავაფაროთ პარკი ან პირსახოცი.

ბურთულები გავიყვანოთ, ფქვილ მოყრილ მაგიდაზე ძალიან თხლად გავაბრტყელოთ .

ფილოს ორი ფირფიტა ავიღოთ.თითოეულს ზემოდან ზეთი წავუსვათ და ერთმანეთზე მოვათავსოთ. ყველი ნახევარ მხარეს წავუსვათ  და

მივცეთ სამკუთხედის ფორმა.ზემოდან გათქვეფილი

კვერცხი გადავუსვათ.ღუმელში 10-15 წუთი 200 გრადუსზე გამოვაცხოთ .

რჩევა:

ფილოს ცომი ძალიან მალე გამოშრება.თუ მას გამოყენებამდე ვინახავთ,მაშინ გაბრტყელებულ ფირფიტას ჯერ პარი გადავაფაროთ,შემდეგ კი სველი პირსახოცი.

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კარტოფილის წვნიანი

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 1 ლიტრა რძე 2 კვერცხის გული 40 გრ.კარაქი 15 გრ.ოხრახურში ნახევარი ჭიქა ბრინჯი მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები : კარტოფილი გავთალოთ,დავჭრათ

კარტოფილის წვნიანი ფრილადელკებით

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 300 გრ. ქათმის ხორცი მარილი,წიწაკა,სანელებლები ფარშისათვის 100 გრ.ხახვი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.წითელი ბულგარული ზეთი 2 ლიტრი ქათმის ბულიონი მწვანილი სურვილისამებრ მომზადების

კარტოფილის წვნიანი ხორცით

ინგრედიენტები : 300 გრ.კარტოფილი 700 გრ.საქონლის ხორცი 3 ლ.წყალი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.ხახვი 2 ს.კოვზი ზეთი 1 დაფნის ფოთოლი 2-3 ბაჰარი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა მარილი

ფოლგაში შემწვარი კარტოფილი ბეკონითა და ყველით

ამ წესით გამომცხვარი კარტოფილი არის გემრიელი და დაბალკალორიული კერძი, რომელიც მზადდება ყოველგვარი სირთულეების გარეშე. კარტოფილს შეგვიძლია დავუმატოთ  კარაქი, ყველი და მწვანილები, ხორცი ან თევზი. ფოლგაში

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია