96067_530x300x85_c
5/5

ფილოს ცომი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები:

400 გრ.ფქვილი

1 გრ. მარილი

2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

1 ს.კოვზი თეთრი  ძმარი

150 მლ წყალი

მომზადების წესები:

ზემოთ აღნიშნული ინგრედიენტებისაგან მოვზილოთ ელასტიური ცომი,გადავაფაროთ ტილო  და  დავასვენოთ 15-20 წუთი , შემდეგ ისევ გადავზილოთ.

ამასობაში მოვამზადოთ შიგთავსი.

ყველი  სახეხზე გავხეხოთ და 1 კვერცხი შევურიოთ .

ცომი(მთლიანი ულუფა) დავყოთ თანაბარ ნაწილებად.თითოეულს ბურთის ფორმა მივცეთ.

სანამ ერთს დავამუშავებთ,დანარჩენებს გადავაფაროთ პარკი ან პირსახოცი.

ბურთულები გავიყვანოთ, ფქვილ მოყრილ მაგიდაზე ძალიან თხლად გავაბრტყელოთ .

ფილოს ორი ფირფიტა ავიღოთ.თითოეულს ზემოდან ზეთი წავუსვათ და ერთმანეთზე მოვათავსოთ. ყველი ნახევარ მხარეს წავუსვათ  და

მივცეთ სამკუთხედის ფორმა.ზემოდან გათქვეფილი

კვერცხი გადავუსვათ.ღუმელში 10-15 წუთი 200 გრადუსზე გამოვაცხოთ .

რჩევა:

ფილოს ცომი ძალიან მალე გამოშრება.თუ მას გამოყენებამდე ვინახავთ,მაშინ გაბრტყელებულ ფირფიტას ჯერ პარი გადავაფაროთ,შემდეგ კი სველი პირსახოცი.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მსხლისა და ტყემლის ჯემი

ინგრედიენტები : 2 კგ.მსხალი 2 კგ.წითელი ტყემალი ( ტკბილი) 2-2,5 კგ.შაქარი. მომზადების წესები : ხილი გავრეცხოთ. მსახალი დავჭრათ. მსახლი და ტყემალი ჩავყაროთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,ისე რომ

მთელ – მთელი მსხლის მურაბა

ინგრედიენტები : 3 კგ. სამურაბე  ან პანტა მსხალი 3 ლიტრი წყალი 3 კგ. შაქარი 1  პატარა კონა პიტნა 1.5 ჩ.კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : მსხალი

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

ინგრედიენტები : 200 გრ.ცხვრის ხორცი 350 გრ.ხახვი 200 გრ.ალუჩა 2 კბილი ნიორი 70 გრ.ქინძი 40 გრ.პიტნა 50 გრ.კამა შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი მარილი გემოვნებით მომზადების

ხაჭაპურის ცომი მინერალურ წყალზე

ინგრედიენტები ( პირველი ვერსია) : 200 გრ.მაწონი 25-50 მლ. (მინერალური წყალი) ნახევარი ჩაის კოვზი ძმრით 300  – 400 გრ. ფქვილი მარილი ინგრედიენტები შიგთავსისათვის: 2 კვერცხი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here