res702
5/5

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

500 გრ სულგუნი

300 გრ.იმერული ყველი

300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი

ინგრედიენტები ცომისათვის:

450 გრ.ფქვილი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

150 მლ.წყალი

100 მლ.რძე

11 გრ.საფუარი

30 გრ. კარაქი ან მარგარინი

11 გრ.შაქარი

11 გრ.მარილი

1 ს.კოვზი არაჟანი

მცენარეული ზეთი.

მომზადების წესები :

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში შაქართან ერთად. დაველოდოთ მასის აქაფებას.

თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი.დავასხათ რძე,საფუარიანი წყალი,დავუმატოთ კვერცხი,კარაქი და მოვზილოთ.

ცომს ზეთი გადავუსვათ.

თასს გადავაფაროთ ტილო და  ცომი 1-2 საათი  გავაჩეროთ.

ცომი გავყოთ 3 ნაწილად.

შიგთავსის მომზადება;

სულგუნი,იმერული ყველი გავხეხოთ და ერთმანეთს შევურიოთ.

თითოეული ხაჭაპურისათვის ყველის 120 -150 გრამიანი გუნდები მოვამზადოთ.დარჩენილი ყველი კი გავყოთ 3 ნაწილად.

300 გრ. სულგუნი  თხლად დავჭრათ.

ცომის გუნდა  საგლინავით მრგვლად  გავაბრტყელოთ.შუაგულში ჩავუდოთ ყველის გუნდა,თავი მოვუკრათ და ისევ გავაბრტყელოთ.

არაჟანი და კვერცხის  გული ერთმანეთში ავურიოთ.ხაჭაპურს ზემოდან წავუსვათ ,მოვაყაროთ ჯერ ყველი ,ზემოდან კი დავალაგოთ ყველის თხლად დაჭრილი ნაჭრები და გამოვაცხოთ 250 გრადუსზე  წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here