saSobaomori123

საშობაო ფრაგული რულეტი – შოკოლადის მორი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ბისკვიტი;

120 გ – ფქვილი

5 კვერცხი

100 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

ინგრედიენტები კრემისათვის:

3 ფორთოხალი

200 გრ.კარაქი

2 კვერცხი გული

200 გრ.შაქარი

40 გრ.სიმინდის სახამებელი

გაფორმებისთვის:

200 გრ.მუქი შოკოლადი

70 გრ.კარაქი

7 გრ.შაქარი

10 გრ.ფქვილი

½ ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

30 გრ.ცილა

3 ცალი ერთჯერადი ჭიქა

20 გრ.მოცვი

მწვანე ფერის საკვები საღებავი

მომზადების წესები:

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე,კოვზობით შევათქვიფოთ შაქარი.ბეზეს ცალობით დავუმატოთ კვერცხი გულები და ნელ – ნელა შევათქვიფოთ   ხის კოვზით გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.

ღუმელის ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავასხათ ბისკვიტის ცომი,თანაბრად გადავანაწილოთ და 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ რუმელში 10-15 წუთი გამოვაცხოთ.

გამომცხვარ ბისკვიტს ქაღალდი მოვაშოროთ,დავდოთ ტილოზე და გადავახვიოთ რულეტი,გავაჩეროთ გაცივებამდე.

მოვამზადოთ ფორთოხლის კრემი:

ფორთოხლებიდან წვენი გამოვწუროთ.

ფორთოხლიწ ვენის ნახევარში გავხსნათ სახამებელი.

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად.

ფორთოხლის წვენის ნახევარი ჩავასხათ ალუმინის პატარა ქვაბში,როგორც კი შეთბება ჯერ დავუმატოთ გოგლიმოგლი(კარგად მოვურიოთ) და შემდეგ კი ფორთოხლის წვენი სახამებელთან ერთად.ფორთოხლის ფაფას განუწყვეტლივ ვურევთ,როგორც კი მოდუღდება,გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.

ოთხის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე,კოვზობით შევათქვიფოთ ფორთოხლის ფაფა.

მოვამზადოთ ბისკვიტის დასანამი :

ნახევარი ჭიქა შაქრისა და100 მლ.წყლისაგან მოვამზადოთ სიროფი.

სიროფი გავაგრილოთ.

ბისკვიტი დავნამოთ წავუსვათ კრემი და ისევ გადავახვიოთ რულეტივით.

რულეტი შევახვიოთ საკვების შესაფუთ პარკში და შევდოთ 1-2 საათი მაცივარში.

რულეტს ერთი ბოლო ჩამოვაჭრათ ,გადავიტანოთ თეფშზე,გვერდიდან მივადოთ ჩამოჭრილი ნაწილი და მივცეთ გადაჭრილი მორის ფორმა.

შოკოლადი კარაქთან ერთდ გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე,გავაგრილოთ.

რულეტს ზემოდან წავუსვათ  გამდნარი შოკოლადი.ჩანგლითნ მერქნის იმიტაცია რომ გამოვიდეს,ზოლები დავახატოთ.ზემოდან დავალაგოთ მოლეკულარული ბისკვიტისაგან მომზადებული ფოთლები.და მოცვის მარცვლები.

 

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

თხილიანი აჯიკა -გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები; 200 გრ.მწარე მწვანე წიწაკა 50 გრ.მწვანე ბულგარული 15 გრ.ნიორი 200 გრ.მაცვლოვანი ქინძი 500 გრ.გარჩეული წიწაკა 20 მლ.ძმარი გადადუღებული წყალი საჭიროებისამებრ 5 გრ.უცხო სუნელი 5

ფილოს ცომი

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად. ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 1 გრ. მარილი 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

ინგრედიენტები: 500 გრ სულგუნი 300 გრ.იმერული ყველი 300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი ინგრედიენტები ცომისათვის: 450 გრ.ფქვილი 1 კვერცხი 1 კვერცხის გული 150 მლ.წყალი 100 მლ.რძე 11

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია