saSobaomori123
5/5

საშობაო ფრაგული რულეტი – შოკოლადის მორი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ბისკვიტი;

120 გ – ფქვილი

5 კვერცხი

100 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

ინგრედიენტები კრემისათვის:

3 ფორთოხალი

200 გრ.კარაქი

2 კვერცხი გული

200 გრ.შაქარი

40 გრ.სიმინდის სახამებელი

გაფორმებისთვის:

200 გრ.მუქი შოკოლადი

70 გრ.კარაქი

7 გრ.შაქარი

10 გრ.ფქვილი

½ ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

30 გრ.ცილა

3 ცალი ერთჯერადი ჭიქა

20 გრ.მოცვი

მწვანე ფერის საკვები საღებავი

მომზადების წესები:

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე,კოვზობით შევათქვიფოთ შაქარი.ბეზეს ცალობით დავუმატოთ კვერცხი გულები და ნელ – ნელა შევათქვიფოთ   ხის კოვზით გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.

ღუმელის ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავასხათ ბისკვიტის ცომი,თანაბრად გადავანაწილოთ და 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ რუმელში 10-15 წუთი გამოვაცხოთ.

გამომცხვარ ბისკვიტს ქაღალდი მოვაშოროთ,დავდოთ ტილოზე და გადავახვიოთ რულეტი,გავაჩეროთ გაცივებამდე.

მოვამზადოთ ფორთოხლის კრემი:

ფორთოხლებიდან წვენი გამოვწუროთ.

ფორთოხლიწ ვენის ნახევარში გავხსნათ სახამებელი.

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად.

ფორთოხლის წვენის ნახევარი ჩავასხათ ალუმინის პატარა ქვაბში,როგორც კი შეთბება ჯერ დავუმატოთ გოგლიმოგლი(კარგად მოვურიოთ) და შემდეგ კი ფორთოხლის წვენი სახამებელთან ერთად.ფორთოხლის ფაფას განუწყვეტლივ ვურევთ,როგორც კი მოდუღდება,გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.

ოთხის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე,კოვზობით შევათქვიფოთ ფორთოხლის ფაფა.

მოვამზადოთ ბისკვიტის დასანამი :

ნახევარი ჭიქა შაქრისა და100 მლ.წყლისაგან მოვამზადოთ სიროფი.

სიროფი გავაგრილოთ.

ბისკვიტი დავნამოთ წავუსვათ კრემი და ისევ გადავახვიოთ რულეტივით.

რულეტი შევახვიოთ საკვების შესაფუთ პარკში და შევდოთ 1-2 საათი მაცივარში.

რულეტს ერთი ბოლო ჩამოვაჭრათ ,გადავიტანოთ თეფშზე,გვერდიდან მივადოთ ჩამოჭრილი ნაწილი და მივცეთ გადაჭრილი მორის ფორმა.

შოკოლადი კარაქთან ერთდ გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე,გავაგრილოთ.

რულეტს ზემოდან წავუსვათ  გამდნარი შოკოლადი.ჩანგლითნ მერქნის იმიტაცია რომ გამოვიდეს,ზოლები დავახატოთ.ზემოდან დავალაგოთ მოლეკულარული ბისკვიტისაგან მომზადებული ფოთლები.და მოცვის მარცვლები.

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბისკვიტის ყველაზე მარტივი ნამცხვარი მარწყვით

ინგრედიენტები : კვერცხი  – 6 შაქარი- 10 გრ ფქვილი – 120 გრ სახამებელი -2 ს.კოვზი გამაფხიერებელი- 2 ჩ.კოვზი კრემი: მოხარშული კრემი.წაიკითხეთ რეცეპტი მომზადების წესები ;

ნამცხვარი ”მარწყვი ” – საბჭოთა დესერტი ცხობის გარეშე

საბჭოთა დროს თითქმის ყველა ქალის კულინარიულ რვეულში ნახავდით ჩანაწერს “ტორტი კალათა “.ეს კალათა სავსე იყო ნამცხვარი “მარწყვით”.დღეს გთავაზობთ, ამ დესერტის რეცეპტს და ალბათ,ბავშვობა გაგახსენდებათ. ინგრედიენტები

ხაჭოს “რაფაელო” მარწყვით – საზაფხულო დესერტი ცხობის გარეშე ბავშვებისათვის

ინგრედიენტები : 300 გრ.ორცხობილა  ” პეჩენია ” 200 გრ.ხაჭო 200 გრ.კარაქი 200 გრ.მარწყვი 100 გრ.ქოქოსის ფანტელები 50 გრ.შაქარი მომზადების წესები : კარაქი დავარბილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here