Без названия (31)
5/5

ფუნთუშები ლიმონითა და დარიჩინით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1ჭიქა რძე

2 კვერცხი

9 გრ.სწრაფი საფუარი

1/2 ჭიქა

ცოტა მარილი

200 გრ.კარაქი ან მარგარინი

4-5 ჭიქა ფქვილი

გულსართი :

2 ლიმონის ცედრა + 2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი

შაქარი (შესაძლებელია ყავისფერიც )და დარიჩინი გემოვნებით

მომზადების წესები :

შაქარი,ფქვილი, საფუარი,მარილი ერთმანეთში შევურიოთ.

თბილ  რძეში  ჩავყაროთ მშრალი ინგრედიენტები და მოზელვის პროცესში შევურიოთ კვერცხი და ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.დავდოთ ცომი 1 საათი თბილ ადგილას.

ამოსული ცომი ჩაზილოთ გავყოთ 2 ან 3 ნაწილად,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ მაცივარში მინიმუმ 5 საათი.

ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან ,გავაბრტყელოთ,წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი, ზემოდან ჯერ წავუსვათ

ლიმონის ცედრა შაქართან ერთად,შემდეგ მოვაყაროთ დარიჩინი შაქრით.ცომი გადავახვიოთ რულეტივით,დავჭრათ, დავალაგოთ ღუმელის ( არ დაგვავიწყდეს ქაღალდის დაფენა) ფირფიტაზე. გადავაფაროთ,დავასვენოთ,კიდევ რომ ამოვიდეს.

ვაცხობთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here