63_main_new.1516619443
5/5

კარტოფილის ნავები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

4 საშუალო ზომის კარტოფილი

100 გრ. ნაღების კარაქი კუბებად დაჭრილი

1 ჭიქა( 225 გრ.)არაჟანი

115 გრ.ყველი ჩედარი

4 ფირფიტა ბეკონი

3-4 მწვანე ხახვი

მარილი,წიწაკა

 

მომზადების წესები:

კარგად გარეცხილი და გამშრალებული კარტოფილი შევახვიოთ ფოლგაში,გამოვაცხოთ ღუმელში 200 გრადუსზე.

კარტოფილი გავაგრილოთ ,ღუმელის ტემპერატურა დავწიოთ 180 გრადუსზე.

ბეკონი შევწვათ ოქროსფერის მიღებამდე და წვრილად დავჭრათ.

კარტოფილები გავჭრათ შუაზე,ჩაის კოვზით გამოვუღოთ გულები,ისე რომ მთლიანობა არ დავარღვიოთ და მივიღოთ „ნავები“.

დიდ თასში ავურიოთ კარტოფილის გულები,ბეკონი,კარაქი,არაჟანი,დაჭრილი ხახვი,მარილი,წიწაკა და ავავსოთ კარტოფილის „ნავები“.

კარტოფილის ნავები დავალაგოთ ღუმელის ტაფაზე და 30-35 წუთი გამოვაცხოთ.შიგთავსი ზემოდან  უნდა შეწითლდეს.მივირთვად ცხელი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კარტოფილის წვნიანი

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 1 ლიტრა რძე 2 კვერცხის გული 40 გრ.კარაქი 15 გრ.ოხრახურში ნახევარი ჭიქა ბრინჯი მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები : კარტოფილი გავთალოთ,დავჭრათ

კარტოფილის წვნიანი ფრილადელკებით

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 300 გრ. ქათმის ხორცი მარილი,წიწაკა,სანელებლები ფარშისათვის 100 გრ.ხახვი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.წითელი ბულგარული ზეთი 2 ლიტრი ქათმის ბულიონი მწვანილი სურვილისამებრ მომზადების

კარტოფილის წვნიანი ხორცით

ინგრედიენტები : 300 გრ.კარტოფილი 700 გრ.საქონლის ხორცი 3 ლ.წყალი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.ხახვი 2 ს.კოვზი ზეთი 1 დაფნის ფოთოლი 2-3 ბაჰარი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა მარილი

ფოლგაში შემწვარი კარტოფილი ბეკონითა და ყველით

ამ წესით გამომცხვარი კარტოფილი არის გემრიელი და დაბალკალორიული კერძი, რომელიც მზადდება ყოველგვარი სირთულეების გარეშე. კარტოფილს შეგვიძლია დავუმატოთ  კარაქი, ყველი და მწვანილები, ხორცი ან თევზი. ფოლგაში

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია