ინგრედიენტები:
4 საშუალო ზომის კარტოფილი
100 გრ. ნაღების კარაქი კუბებად დაჭრილი
1 ჭიქა( 225 გრ.)არაჟანი
115 გრ.ყველი ჩედარი
4 ფირფიტა ბეკონი
3-4 მწვანე ხახვი
მარილი,წიწაკა
მომზადების წესები:
კარგად გარეცხილი და გამშრალებული კარტოფილი შევახვიოთ ფოლგაში,გამოვაცხოთ ღუმელში 200 გრადუსზე.
კარტოფილი გავაგრილოთ ,ღუმელის ტემპერატურა დავწიოთ 180 გრადუსზე.
ბეკონი შევწვათ ოქროსფერის მიღებამდე და წვრილად დავჭრათ.
კარტოფილები გავჭრათ შუაზე,ჩაის კოვზით გამოვუღოთ გულები,ისე რომ მთლიანობა არ დავარღვიოთ და მივიღოთ „ნავები“.
დიდ თასში ავურიოთ კარტოფილის გულები,ბეკონი,კარაქი,არაჟანი,დაჭრილი ხახვი,მარილი,წიწაკა და ავავსოთ კარტოფილის „ნავები“.
კარტოფილის ნავები დავალაგოთ ღუმელის ტაფაზე და 30-35 წუთი გამოვაცხოთ.შიგთავსი ზემოდან უნდა შეწითლდეს.მივირთვად ცხელი.
0