ინგრედიენტები :
1 კგ ძვლიანი ხორცი
2 კონა მჟაუნა
2 თავი ხახვი
4 კარტოფილი
2 სტაფილო
2- 3 ს.კოვზი შვრია
ქინძი,კამა,ოხრახურში,მწვანე ხახვი
მარილი გემოვნებით
არაჟანი ან სამარხვო მაიონეზი
მომზადების წესები:
ხორცი მოვხარშოთ ,გავაცალოთ ძვალი,დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად.
ცალკე ქვაბში ჩავყაროთ ხორცი,წვრილად დაჭრილი ხახვი ,გახეხილი სტაფილო ,დავასხათ 1-2 ს.კოვზი ზეთი და ერთად მოვშუშოთ. დავასხათ ბულიონი ან წყალი, ჩავყაოთ 4-ად გაჭრილი კარტოფილი და ვხარშოთ 5 წუთი.
კერძს დავუმატოთ წვილად დაჭრილი მჟაუნა და ვხარშოთ 15 წუთი” სიმჟავის” გამოსვლამდე.შემდეგ დავუმატოთ მარილი.
კერძის მომზადებამდე 2-3 წუთით ადრე ჩავყაროთ შვრია,წვრილად დაწრილი მწვანილები.
წვნიანი დიდხანს არ ვხარშოთ,რომ მწვანილებმა ფერი არ შეიცვალოს.
უგემრიელესი წვნიანი მივირთვათ არაჟანთან ერთად.
იგივე წესით შეგვიძლია, მოვამზადოთ უხორცოთ მჟაუნას სამარხვო წვნიანი.
თუ მარხვაზე ვართ, არაჟანი შევცვალოთ სამარხვო მაიონეზით.
ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი მჟაუნას წვნიანს ამზადებს ისპანახისა და მჟაუნას ფოთლებით.ამ შემთხვევაში 1 დიდი ზომის ისპანახს უმატებენ 6 კონა მჟაუნას. ასევე ამ დროს ინგრედიენტებად გამოიყენება: 2 კონა მწვანე ხახვი და 2 თავი ხახვი,6-7 ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი.თუ მარხვაზე არ ვართ,მივირთვათ არაჟანთან და მოხარშულ კვერცხთან ერთად.