Без названия (38)
5/5

ჰაეროვანი,არომატული და უგემრიელესი პასკა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

150 მლ.რძე

1 ს.კოვზი შაქარი

2 ჩ.კოვზი საფუარი

150-200  გრ. ფქვილი

3 კვერცხი

100 გრ.კარაქი

70 გრ.ქიშმიში

70 გრ.ცუკატები

1/4 ჩ.კოვზი დარიჩინი

1/4 ჩ.კოვზი ილი

1/4 ჩ.კოვზი მუსკატის კაკალი

1 ჩ.კოვზი კონიაკი

 

 

მომზადების წესები :

თბილ რძეში გავხსნათ შაქარი და საფუარი,გავაჩეროთ 15 წუთი თბილ ადგილას.

შემდეგ შევურიოთ 3 0 გრ.  ფქვილი,მივიღებთ თხევად მასას და გავაჩეროთ თბილად  რამდენიმე საათი, სანამ მასა არ გაორმაგდება.

3 კვერცხის გულისა და შაქრისაგან გავაკეთოთ გოგლი – მოგლი.

3 კვერცხის ცილა კი შევინახოთ მაცივარში.

საფუარიან მასას შევურიოთ გოგლი მოგლი,ნელ-ნელა  შევურიოთ   180 გრ.ფქვილი, 1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი .

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა მწიკ მარილთან ერთად  და ულუფებად შევურიოთ ცომს.შემდეგ დავუმატოთ ნახევარი ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა წვენთან ერთად და 1 ჩ. კოვზი კონიაკი.

თასს გადავაფაროთ ტილო,დავდოთ თბილ ადგილას 4 საათი.ცომს შევაზილოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული 100 გრ.კარაქი  და  შევურიოთ კონიაკში დარბილებული 70 გრ.შავი ქიშმიში,70 გრ.ცუკატები ,1/4 ჩ.კოვზი დარიჩინი,1/4 ჩ.კოვზი ილი,1/4 ჩ.კოვზი მუსკატის კაკალი.

ქაღალდის ფორმებს წავუსვათ ზეთი,ჩავდოთ პასკის ცომი 1/3 ზე,დავაცადოთ  ცომს ამოსვლა  და გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთი.

რჩევა:ცუკატებსა და ქიშმიშს წინა ღამით დავასხათ  2 ს.კ  თბილ წყალსა და კონიაკის ნაზავი.

ცომი უნდა იყოს თხელი და საფუარი გავუკეთოთ ცოტა,რომ კულიჩი გამოგვივიდეს გემრიელი,ჰაეროვანი და ნოტიო.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here