maxresdefault (1)
5/5

ტორტი პანჩო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

6 კვერცხი

1,5 ჭიქა შაქარი

1,5  ჭიქა ფქვილი

1,5 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

300 მლ.შედედებული რძე

2 კოვზი კაკაო

კრემი :

800 გრ.არაჟანი(სქელი,მაღალი ცხიმიანობის)

1,5 შაქარის პუდრა

1 ჭიქა ნიგოზი

1 ქილა ანანასის კონსერვი ან ალუბლის ჩირი

მინანქარი

1 ფილა შოკოლადი

50 გრ.კარაქი

 

მომზადების წესები :

ფქვილი გავცრათ,შევურიოთ გამაფხვიერებელი .

კვერცხის გულები და შაქარი ავთქვიფოთ.გოგლიმოგლს შევურიოთ შედედებული რძე,ხის კოვზით შევათქვიფოთ მშრალი ინგრედიენტები და  ულუფებად შევურიოთ ცალკე ათქვეფილი კვერცხის ცილა.

ცომი გავყოთ 2 ნაწილად,ერთ ნაწილს შევურიოთ კაკაოს ფხვნილი.

ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი,მოვუსვათ  ძირზე და გვერდებზე ცხიმი,ჩავასხათ ცომი,გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.ვაცხობთ ერთ  თეთრს   და ერთ კაკაოს  ფირფიტას.

კრემი: არაჟანი ავთქვიფოთ შაქრის პუდრასთან ერთად,1/4 გადავდოთ.თუ არაჟანი თხელია,წინასწარ გავწუროთ.

თეთრი ფირფიტა გავყოთ 2 ნაწილად .ერთი ნაწილი და კაკაოს  ბისკვიტი დავჭრათ კუბებად.

კუბებად დაჭრილი შავი და თეთრი ბისკვიტის ნაჭრები  ჩავყაროთ კრემში,დავუმატოთ მსხვილად დაჭრილი ანანასი და ნიგოზი.

თეთრი ბისკვიტის მეორე ნაწილი  დავდოთ სინზე,დავალაგოთ  კრემში ამოსვრილი ბისკვიტები ფენა-ფენა,ისე რომ მივცეთ გორაკის ფორმა.

ზემოდან გადავუსვათ  გადადებული არაჟნის კრემი და შევდოთ მაცივარში 8 საათი.

რჩევა: ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ფენა-ფენა ალაგებს ბისკვიტებს და ფენებს შორის მოასხამს კრემს,მოაყრის ნიგოზსა და  ანანასს.

ზემოდან მოვასხათ შოკოლადის მინანაქარი და 2 საათი კვლავ შევდოთ მაცივარში .

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here