bograc-v-multivarke
5/5

ბოგრაჩი – უნგრული წვნიანი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

500 გრ.საქონლის ხორცი( უძვლო)

150 გრ.ლორი

100 გრ.ღორის ხორცის ქონი

1 კგ ღორის ხორცი ( მკერდი)

2 პამიდორი

2 სტაფილო

2 ხახვი

150 მლ.მშრალი ღვინო

3 წითელი ბულგარული

7 კარტოფილი

3 ტოტი ოხრახურში

3 ტოტი კამა

5 კბილი ნიორი

მარილი გემოვნებით

6 გრ.წიწაკა

6 გრ.ხმელი ქინძი

1,5 ლ წყალი

მომზადების წესები :

დიდი ზომის თუჯის ქვაბში ჩავყაროთ კუბებად დაჭრილი ღორის ხორცის ქონი,ლორი და ცეცხლზე გავადნოთ,დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ.შემდეგ მოვაყაროთ წიწაკა,ხმელი ქინძი.

ხორცი დავჭრათ 2 სმ-ის სისქის  ნაჭრებად,  დავაყაროთ მოშუშულ ხახვს ,რომ შეწითლდება,დავასხათ წყალი,მოვაყაროთ მარილი,დავახუროთ ქვაბს თავსახური და  ვხარშოთ 40 წუთი.

კერძს დავუმატოთ დაჭრილი რგოლებად სტაფილო, ბულგარული და გათლილი, 4 -ად გაყოფილი კარტოფილი .

15 წუთის შემდეგ კი  ჩავყაროთ კუბებად დაჭრილი პამიდორი ,დავასხათ ღვინო.კერძის მომზადება გავაგრძელოთ 10-15 წუთი თავდახურულ ჭურჭელში.

მზა ბოგრაჩის მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here