ინგრედიენტები :
500 გრ.საქონლის ხორცი( უძვლო)
150 გრ.ლორი
100 გრ.ღორის ხორცის ქონი
1 კგ ღორის ხორცი ( მკერდი)
2 პამიდორი
2 სტაფილო
2 ხახვი
150 მლ.მშრალი ღვინო
3 წითელი ბულგარული
7 კარტოფილი
3 ტოტი ოხრახურში
3 ტოტი კამა
5 კბილი ნიორი
მარილი გემოვნებით
6 გრ.წიწაკა
6 გრ.ხმელი ქინძი
1,5 ლ წყალი
მომზადების წესები :
დიდი ზომის თუჯის ქვაბში ჩავყაროთ კუბებად დაჭრილი ღორის ხორცის ქონი,ლორი და ცეცხლზე გავადნოთ,დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ.შემდეგ მოვაყაროთ წიწაკა,ხმელი ქინძი.
ხორცი დავჭრათ 2 სმ-ის სისქის ნაჭრებად, დავაყაროთ მოშუშულ ხახვს ,რომ შეწითლდება,დავასხათ წყალი,მოვაყაროთ მარილი,დავახუროთ ქვაბს თავსახური და ვხარშოთ 40 წუთი.
კერძს დავუმატოთ დაჭრილი რგოლებად სტაფილო, ბულგარული და გათლილი, 4 -ად გაყოფილი კარტოფილი .
15 წუთის შემდეგ კი ჩავყაროთ კუბებად დაჭრილი პამიდორი ,დავასხათ ღვინო.კერძის მომზადება გავაგრძელოთ 10-15 წუთი თავდახურულ ჭურჭელში.
მზა ბოგრაჩის მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები.