ინგრედიენტები :
800 გრ.საქონლის ხორცი(უცხიმო)
1/3 ჩ.კ მარილი
1/3 ჩ.კ შავი დაფქული წიწაკა
გულსართი :
3 კვერცხი
5 ტოტი მწვანე ხახვი
5 ტოტი კამა
150 გრ.მაგარი ყველის ფირფიტები
სოუსი :
1 კვერცხი
2 ს.კოვზი არაჟანი
1/3 ჩ.კოვზი მშრალი ნიორი
1/3 ჩ.კოვზი ბაზილიკი
მომზადების წესები :
სოუსის მოსამზადბლად ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში შევურიოთ.
კვერცხი მოვხარშოთ ,დავწრათ წვრილად,შევურიოთ მწვანილი და სოუსი.
ხორცი გავრეცხოთ,გავამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.
ხორცი ჩავჭრათ შუაში ნახევრამდე( ძირი არ ჩავუჭრათ),გადავხსნათ
შემდეგ ჩავჭრათ მარჯვნი და მარცხნივ , წიგნივით გადავშალოთ.
ხორცი დავბეგვოთ და ორივე მხრიდან მოვაყაროთ მარილი,შავი დაფქული წიწაკა.მასზე დავალაგოთ ყველის ფირფიტები,ზემოდან თანაბრდ გადავანაწილოთ გულსართი,გადავახვიოთ რულეტივით,შევკრათ ძაფით.
რულეტი ზეთიან ტაფაზე 1 წუთი შევწვათ ორივე მხრიდან,შევახვიოთ ფოლგაში და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთი.