Beef_wellington_A0
5/5

ბიფ ველინგტონი – უზომოდ გემრიელი და “პრესტიჟული” კერძი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

750 გრ. საქონლის ხორცის სუკი

450 გრ.შამპინიონი

150 გრ.ბეკონი

40 მლ.მდოგვი

500 მლ.მაწონი ან კეფირი

2 კვერცხი

40 მლ.ზეითუნის ზეთი

2 ტოტი ქონდარი

2 ტოტი როზმარინი

10 გრ.მარილი

4 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

1 კგ მზა ფენოვანი ცომი

 

ცომისათვის :

530 გრ.ფქვილი

1 კვერცხი

200 მლ. წყალი

200 გრ. კარაქი

2 გრ. მარილი

20 მლ. ვაშლის  ძმარი

 

მომზადების წესები :

ძროხის ხორცის რბილობს ავაცილოთ ძარღვები,ჩავჭრათ რამდენიმე ადგილას,დავასხათ მაწონი და გავაჩეროთ 30-40 წუთი.

სოკო დავაბლენდეროთ და  პიურე ტაფაზე მოვშუშოთ,გადავიტანოთ თასში,მოვაყაროთ მარილი,შავი დაფქული წიწაკა.

ხორცი ამოვიღოთ მაწვნიდან,გავამშრალოთ და ძაფით შევკრათ ისე,რომ მიიღოს ბატონი პურის ფორმა.

მეორე ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი,ჩავდოთ  შიგნით ქონდარი , როზმარინი .როგორც კი მწვანილების სუნს შევიგრძნობთ,ამოვიღოთ ზეთიდან  და იმავე გახურებულ ტაფაზე ,საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე,ზეთში შევწვათ ძროხის ხორცი( ძაფი არ მოვაშოროთ) ყველა მხრიდან.

მოვამზადოთ მეორე მარინადი:მდოგვში შევურიოთ მარილი,შავი დაფქული წიწაკა.ხორცს ძაფი მოვხსნათ და მარინადი კარგად შევაზილოთ  ყველა მხრიდან.

საკვების შესაფუთ ცელოფანზე დავალაგოთ ბეკონი,ზემოდან წავუსვათ სოკოს პიურე,დავდოთ ხორცის ნაჭერი და გადავახვიოთ.

რულეტი 1 საათი შევდოთ მაცივარში.რულეტს მოვხსნათ ცელოფანი და შევახვიოთ  ფენოვან  ცომში. ცომს ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი.

ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი, დავდოთ ველინგტონი გადაკეცილით  ქვემოთ და შევინახოთ 15 წუთი საყინულეში.

გამოვაცხოთ ველინგტონი 180-200 გრადუსზე 35-40 წუთი.

.

 

 

წყარო: gastronom.ru

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here