ინგრედიენტები :
1 კგ ძროხის ხორცი ( უძვლო)
0,5 კგ.ხახვი
200 გრ.ნაღები
200 გრ.არაჟანი
ზეთი შესაწვავად
1 ჩაის კოვზი მდოგვი
მარილი, შავი დაფქული წიწაკა გემოვნებით
50 მლ. არაყი
მომზადების წესები :
საქონლის ხორცი 1 სმ სისქის და 4 სმ სიგრძის ზოლებად დავჭრათ.
ტაფაზე ზეთში შევწვათ საქონლის ხორცი. ხორცი გამოყოფს წვენს და სანამ სითხე დაშრება,ჩავასხათ 50 მლ არაყი,დაველოდოთ ალკოჰოლის აორთქლებას , შემდეგ დავახუროთ თავსახური და მოვშუშოთ .
როგორც კი სითხე დაშრება,დავაყაროთ ნახევარრგოლებად დაჭრილი ხახვი, დავამატოთ მდოგვი,მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა და ერთად ვშუშოთ .კერძს ხშირად უნდა ამოვურიოთ.რომ ხახვი არ დაგვეწვას.
დავამატოთ ნაღები და არაჟანი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ 5 წუთი.
მივირთვათ გარნირთან ერთად.
0