ინგრედიენტები :
ბისკვიტი :
7 კვერცხის გული
125 გრ.შაქარი
1 ჩ.კოვზი შაქრიანი ვანილი
100 გრ.დარბილებული კარაქი
1 ჭიქა ფქვილი
1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი
სუფლესათვის :
170 გრ.კარაქი
20 გრ.ჟელატინი
100 მლ.წყალი
250 გრ.შედედებული რძე
მწიკვი ლიმონმჟავა
მწიკვი ვანილი
7 კვერცხის ცილა
250 გრ.შაქარი
შოკოლადის მინანქარი :
180 გრ.ნაღები
30 გრ.შაქარი
150 გრ. შავი შოკოლადი
მომზადების წესები :
კვერცხის გულისა და შაქრისაგან მოვამზადოთ გოგლი – მოგლი,შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი,შაქრიანი ვანილი ,ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.
26 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი,ცხიმი მოვუსვათ ,ჩავდოთ ცომი ,ვაცხობთ ფირფიტას 20 წუთი 200 გრადუსზე.
ფირფიტა ბოლომდე უნდა გავაციოთ და გავყოთ 2 ნაწილად.
სანამ ფირფიტა ცხვება,დავალბოთ 20 გრამი ჟელატინი 100 მლ. ოთახის ტემპერატურის წყალში.კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე,შევათქვიფოთ შედედებული რძე.კრემი მაცივარში არ უნდა შევდოთ.
ამოვიყვანოთ 7კვერცხის ცილა და თქვეფისას შევურიოთ მწიკვი ლიმონმჟავა და ვანილი.ნელ-ნელა შევათქვიფოთ 125 გრ.შაქარი .
მიღებულ ბეზეს კოვზობით შევათქვიფოთ კარაქის კრემი და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ცხელი ჟელატინი და თან ვთქვიფოთ.
ფორმაში,რომელშიც ფირფიტა გამოვაცხვეთ,დავდოთ ბისკვიტის ერთი ნაწილი,დავასხათ ნახევარი სუფლე,დავაფინოთ ბისკვიტის მეორე ნახევარი და დავასხათ დარჩენილი სუფლე. შევდოთ მაცივარში 3-4 საათი.
შოკოლადის მინანქრის მომზადება :
ნაღებში ჩავყაროთ შაქარი და მივიყვანოთ ადუღებამდე.როცა შაქარი გადნება,დავასხათ შოკოლადის ფილას, მოვურიოთ კარგად შოკოლადის გადნობამდე.
ფორმას მოვხსნათ გვერდი,ტორტი ფრთხილად გადმოვიტანოთ სინზე და გადავასხათ შოკოლადი.