Без названия (10)
5/5

კატლეტი “მერცხლის ბუდე”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

500 გრ.ღორის ხორცის  ან შერეული ფარში

100 მლ.რძე

1 ხახვი

1 პატარა სტაფილო

1 კვერცხი

80 გრ.ფუნთუშა ან პური

150 გრ.ყველი სურვილისამებრ

კვერცხი იმდენი,რამდენ კატლეტსაც ვამზადებთ

მარილი წიწაკა გემოვნებით

 მომზადების წესები :

ფარშს შევურიოთ რძეში დამბალი პური, 1 კვერცხი,გატარებული ხახვი,მარილი,წიწაკა და კარგად ავურიოთ. თუ სურვილი გვაქვს, შევურიოთ გახეხილი სტაფილო.

ფარშით ( სურათის მიხედვით) დავამზადოთ  კატლეტები , ხორცის გუნდაში კოვზით ან ცერი თითით  გავაკეთოთ ღრუ და შევდოთ 200 გრადუსზე 20 წუთი ღუმელში.

შემდეგ მოვაყაროთ გახეხილი ყველი , მწვანილი სურვილისამებრ  ,თითოეულ ღრუში ჩავდოთ კვერცხი და კიდევ გამოვაცხოთ ღუმელში 20-25 წუთი 200 გრადუსზე.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here