ინგრედიენტები :
500 გრ.ღორის ხორცის ან შერეული ფარში
100 მლ.რძე
1 ხახვი
1 პატარა სტაფილო
1 კვერცხი
80 გრ.ფუნთუშა ან პური
150 გრ.ყველი სურვილისამებრ
კვერცხი იმდენი,რამდენ კატლეტსაც ვამზადებთ
მარილი წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
ფარშს შევურიოთ რძეში დამბალი პური, 1 კვერცხი,გატარებული ხახვი,მარილი,წიწაკა და კარგად ავურიოთ. თუ სურვილი გვაქვს, შევურიოთ გახეხილი სტაფილო.
ფარშით ( სურათის მიხედვით) დავამზადოთ კატლეტები , ხორცის გუნდაში კოვზით ან ცერი თითით გავაკეთოთ ღრუ და შევდოთ 200 გრადუსზე 20 წუთი ღუმელში.
შემდეგ მოვაყაროთ გახეხილი ყველი , მწვანილი სურვილისამებრ ,თითოეულ ღრუში ჩავდოთ კვერცხი და კიდევ გამოვაცხოთ ღუმელში 20-25 წუთი 200 გრადუსზე.
0