ინგრედიენტები :
700 გრ.ხორცის შერეული ფარში
1 შეკვრა ფენოვანი ცომი
4-5 ცალი პატარა მოხარშული კვერცხი
1 ს.კოვზი ერბო
2 ნაჭერი თეთრი პური
2 ჩ.კოვზი მდოგვი
2 ცალი კვერცხი
1-2 კბილი ნიორი
მარილი გემოვნებით
ნახ.ჩ კოვზი დაფქული შავი წიწაკა( სურვილისამებრ)
მე-2 ვერსია
მზა საფუარიანი ფენოვანი ცომი ან სხვა ცომი
100 გრ.ყველი
1 კვერცხი
მომზადების წესები :
ტაფაზე დავასხათ ერბო და ოდნავ მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი დაჭყლეტილ ნიორთან ერთად.
მოშუშული ხახვი და ნიორი შევურიოთ ფარშში,დავუმატოთ მარილი,წიწაკა,მდოგვი და ორი ნაჭერი წყალში დამბალი,გაწურული თეთრი პური.
ღვეზელებს გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 220 გრადუსზე გამოვაცხოთ 15-20 წუთი,შემდეგ ტემპერატურას დავუწიოთ 180 გრადუსზე და გამოვაცხოთ კიდევ 20 წუთი.
ღვეზელი გოჭუნები მოვამზადოთ ჩვენთვის სასურველი ცომისაგან და ნებისმიერი გულსართისაგან.