5/5

მთვრალი მსხალი ფენოვან ცომში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 შეკვრა მზა ფენოვანი ცომი

4 მსხალი

200 გრ.შაქარი

180 მლ კონიაკი

80 მლ.ღვინის ძმარი

1 ბადიანი

1 ჯოხი დარიჩინი

2 ცალი მიხაკის ბუტკო

250 მლ წყალი

მომზადების წესები ;

თასში ჩავასხათ წყალი  , ძმარი,კონიაკი,ჩავყაროთ შაქარი,მიხაკი,ჩავდოთ დარიჩინის ჯოხი,ბადიანი და გავაცხელოთ.

შაქარი მთლიანად გავადნოთ და ცხელშივე  ჩავდოთ მსხლები.

თასი  მარინადითა და მსხლებით  შევდოთ 190 გრადუსზე ღუმელში 15-20 წუთი.

მსხალი ამოვიღოთ მარინადიდან და ბოლომდე გავაციოთ. (ეს აუცილებელია).

მზა ფენოვანი ცომი დავჭრათ 1-1,5 სმ-ის სიგანის ბაფთებად და შემოვახვიოთ მსხლებს.

ღუმელი გავახუროთ 220 გრადუსზე.

ღუმელის ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავაწყოთ ფენოვან ცომში შეხვეული მსხლები,ზემოდან გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და გამოვაცხოთ 5 წუთი ჯერ 220 გრადუსზე,შემდეგ ტემპერატურას დავუწევთ 190 გარდუსამდე და გამოვაცხობთ 12-15 წუთი.

ცივს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here