kartofilisatami
5/5

კარტოფილის ატმები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.კარტოფილი

200 გრ.საქონლის  ხორცი

3 კვერცხი

100 გრ.ბატონი

100 გრ.ხახვი

180 გრ.ფქვილი

100 გრ.მაგარი ყველი

10 გრ.მარილი

8 გრ.კურკუმა

5 გრ.პაპრიკა

2 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

260 მლ.ზეთი

 

მომზადების წესები:

კარტოფილი კანიანად  მოვხარშოთ,გავაციოთ,გავფცქვნათ ,გავატაროთ ხორცსაკეპში.

პიურეს დავუმატოთ ფქვილი,კვერცხი,მარილი,მოვზილოთ ცომი და გავყოთ 2 ნაწილად: ერთს დავუმატოთ კურკუმა და მეორეს პაპრიკა.

ხორცი დავკეპოთ,დავუმატოთ ძალიან წვრილად დაწრილი ხახვი,მარილი წიწაკა და ფარში „გავლახოთ“.

მოვამზადოთ 12 პატარა ბურთულა და 5 წუთი მოვხარშოთ ფრიწიურში.

ბურთულები ამოვიღოთ ფრიწიურიდან,დავალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცზე,რომ ზეთი დაიწრიტოს.

ბატონ  პურს მოვაცილოთ ქერქი,გული დავაბლენდეროთ და ცოტა ხნით გამოვაშროთ ღუმელში.საფანელი შემდგომ დაგვჭირდება.

მოვამაზდოთ 12-12 წითელი და ყვითელი ბურთულები.თითოეულს მივცეთ პატარა და ღრმა თასის ფორმა.

დავამზადოთ ატმები ისე,როგორც ეს სურათზე არის ნაჩვენები ,ყუნწები გავუკეთოთ მიხაკის ბუტკოებით  ,დავალაგოთ პერგამენტის ქაღალდზე,ფუნჯით წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის ცილა,მოვაყაროთ საფანელი და წინასწარ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 10 წუთი.

 

წყარო:იუთუბი ,გადაცემა все будте смачно 2016

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here