makedoniakartofili2
5/5

მაკედონიურად შემწვარი კარტოფილი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.კარტოფილი

2 კვერცხი

8 გრ.კვლიავი

8 გრ.პაპრიკა

8 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

3.გრ.ნივრის ფხვნილი

10 გრ.მარილი

70 გრ.ზეთი

10 გრ.ნაღების კარაქი

მომზადების წესები:

საშუალო ზომის კარტოფილები გავთალოთ და თითოეული გავჭრათ მოგრძო ფორმის 8 ნაწილად.

ტაფაზე დავასხათ ზეთი,გავახუროთ და 10 წუთი შევწვათ კარტოფილები.

შემწვარ  კარტოფილებს მოვაყაროთ მარილი.

კვერცხის ცილა ამოვიყვანოთ მიქსერით მყარ პიკამდე.

ათქვეფილ ცილაში ჩავყაროთ კვლიავი,პაპრიკა,შავი დაფქული წიწაკა,ნივრის ფხვნილი.

შემწვარი კარტოფილები დავყაროთ ქაღალდის ხელსახოცზე და შემდეგ ამოვსვაროთ კვერცხის ცილაში.

ფორმის ძირს წავუსვათ კარაქი,დავალაგოთ კვერცხის ცილაში ამოსვრილი  კარტოფილები .

გამოვაცხოთ ღუმელში  180 გრადუსზე 30 წუთი.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here