1031640
5/5

ხრაშუნა კარტოფილის მწვადი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.ვარდისფერი კარტოფილი

250 გრ.ბეკონი

1/2 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა

1/2 ჩ.კოვზი თეთრი დაფქული წიწაკა

2 ჩ.კოვზი მარილი

30 მლ.ზეთი

 

მომზადების წესები:

ღუმელი გავახურო 250 გრადუსზე.

კარტოფილი გავრეცხოთ და კანიანად დავჭრათ 1 სმ სისქის რგოლებად .

თასში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ  დაფქული თეთრი და შავი  წიწაკის მარცვლები,ჩავაწყოთ კარტოფილები და გავაჩეროთ 5-10 წუთი.

ბეკონს მოვაშოროთ ქერქი,დავჭრათ 5 მმ სისქის ნაჭრებად.

წალამზე ან შამფურზე   წამოვაგოთ  რიგ-რიგობით კარტოფილის რგოლი და ბეკონი.წალამს თავში და ბოლოში შემოვახვიოთ ფოლგა.

კარტოფილის მწვადი გამოვაცხოთ 30 წუთი 200 გრადუსზე.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბარიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

ბადრიჯნისა და სოკოს კუჭმაჭი – ქართული სამარხვო კერძი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა ზომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ) 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here