ინგრედიენტები:
1 კგ.ვარდისფერი კარტოფილი
250 გრ.ბეკონი
1/2 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა
1/2 ჩ.კოვზი თეთრი დაფქული წიწაკა
2 ჩ.კოვზი მარილი
30 მლ.ზეთი
მომზადების წესები:
ღუმელი გავახურო 250 გრადუსზე.
კარტოფილი გავრეცხოთ და კანიანად დავჭრათ 1 სმ სისქის რგოლებად .
თასში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ დაფქული თეთრი და შავი წიწაკის მარცვლები,ჩავაწყოთ კარტოფილები და გავაჩეროთ 5-10 წუთი.
ბეკონს მოვაშოროთ ქერქი,დავჭრათ 5 მმ სისქის ნაჭრებად.
წალამზე ან შამფურზე წამოვაგოთ რიგ-რიგობით კარტოფილის რგოლი და ბეკონი.წალამს თავში და ბოლოში შემოვახვიოთ ფოლგა.
კარტოფილის მწვადი გამოვაცხოთ 30 წუთი 200 გრადუსზე.
0