tort-skazka-recept-s-foto
5/5

ტორტი “ზღაპარი”- საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ბისკვიტი

4 კვერცხი

120 გრ.ფქვილი

120 გრ.შაქარი

2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

(თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი არ უნდა)

სიროფი დასანამად :

100 გრ.წყალი

100 გრ. შაქარი

15 გრ. კონიაკი

კრემი შარლოტი:

ნაღების კარაქი-200 გრ

170 გრ.შაქარი

10 გრ.ვანილიანი შაქარი

125 მლ.რძე

15 გრ.კონიაკი

2 კვერცხის გული

10 გრ.კაკაო

 

მომზადების წესები :

ღუმელი გავახუროთ 160-170 გრადუსზე.ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი და წავუსვათ კარაქი.

ფქვილს დავუმატოთ გამაფხვიერებელი და გავცრათ.

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით მყარ პიკამდე,ნელ-ნელა ჩავამატოთ შაქარი,თან ვთქვიფოთ.კვერცხის გული თითო-თითოდ ჩავყაროთ და თან ვთქვიფოთ, ნიჩაბით შევურიოთ ფქვილი და ჩავასხათ ფორმაში.გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი.

სიროფის მომზადება:შაქარს დავასხათ ადუღებული წყალი,ჩავასხათ შიგნით კონიაკი.

კრემის მომზადება:

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ,დავასხათ რძე,დავუმატოთ შაქარი,ვანილიანი შაქარი,მოვურიოთ და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.განუწყვეტლივ ვურიოთ,მივიყვანოთ შესქელებული რძის კონსისტენციამდე.რომ ადუღდება,ცეცხლზე გავაჩეროთ 5 წუთი,გადმოვდგათ,საცერში გავატაროთ და გავაციოთ.

ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული ნაღების კარაქი ავთქვიფოთ ,წვეთ -წვეთობით ჩავასხათ თხევადი მასა,დავუმატოთ კაკაო  და თან ვთქვიფოთ.

ბისკვიტს ზედა უსწორმასწორო  ნაწილი ავაჭრათ,ღუმელში გამოვაშროთ და დავფქვათ.

ბისკვიტი გავყოთ 3 ნაწილად ,დავნამოთ,თითოეულ ფენას წავუსვათ კრემი,გვერდებზე მოვაყაროთ ნაფჩხვენები და ზემოდან გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here