ინგრედიენტები:
1/2 ჭიქა მაწონი
1/2 ჭიქა არაჟანი
100 გრ.კარაქი
4 კვერცის გული
600-700 გრ. ფქვილი
1 ჩ.კოვზი სოდა
მარილი გემოვნებით
ზემოდან მოსასმელად:
1 კვერცხი
1 ჩ.კოვზი არაჟანი
გულსართი:
1 კგ.ყველი
მარილი გემოვნებით
4 კვერცხის ცილა
მომზადების წესები :
ფქვილი გავცრათ.შევურიოთ მარილი.
კვერცხის გული ავთქვიფოთ,ჩავუმატოთ არაჟანი,მაწონი(სოდა წინასწარ გავხსნათ არაჟანში).შემდეგ დავუმატოთ გაზზე გამდნარი კარაქი,ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავასვენოთ .
რადგანაც სოდას არაჟანში ვხსნით, ცომი შეგვიძლია მხოლოდ 15-20 წუთი დავასვენოთ.
ამოსული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.ერთი ნაწილი უფრო დიდზე გავაბრტყელოთ.
თუნუქის ფირფიტაზე გადავიტანოთ პატარა ფენა , გადავანაწილოთ გულსართი ,გადავაფაროთ მეორე ფენა და გვერდები შემოვუხვიოთ.
ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი არაჟნით.გამოვაცხოთ 190-200 გრადუსზე 15-20 წუთი.
გულსართის მომზადება :
ყველი გავხეხოთ,მოვაყაროთ მარილი გემოვნებით,დავუმატოთ კვერცხის ცილა და ხელით მოვჭყლიტოთ.
ინგრედიენტები მეორე ვერსიისათვის(განსხვავებული ტექნოლოგია) :
1/2 ჭიქა მაწონი
1/2 ჭიქა არაჟანი
100 გრ.კარაქი
4 კვერცის გული
600-700 გრ. ფქვილი
2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი
ზემოდან მოსასმელად:
1 კვერცხი
1 ჩ.კოვზი არაჟანი
გულსართი:
1 კგ.ყველი
მარილი გემოვნებით
4 კვერცხის ცილა
მომზადების წესები :
ფქვილი გავცრათ.შევურიოთ მარილი.
კვერცხის გული ავთქვიფოთ,ჩავუმატოთ არაჟანი,მაწონი.
სითხეს შევაზილოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომს შევაზილოთ ოთახის ტემპერატურაზე გამდნარი კარაქი.
ცომი გავაბრტყელოთ დიდზე,მოვაყაროთ ნახევარი გამაფხვიერებელი,ხელის გულით მთელ ზედაპირზე თანაბრად გადავანაწილოთ და დავკეცოთ 3-ად,როგორც ნაპოლეონი.
გავაბრყელოთ ისევ , მოვაყაროთ დარჩენილი გამაფხვიერებელი,ხელის გულით გადავანაწილოთ თანაბრად და ისევ დავკეცოთ, როგორც ნაპოლეონი.
ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავასვენოთ თბილ ადგილას 1-2 საათი.
ცომი ამოვა .
ამოსული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.ერთი ნაწილი უფრო დიდზე გავაბრტყელოთ.
თუნუქის ფირფიტაზე გადავიტანოთ პატარა ფენა , გადავანაწილოთ გულსართი ,გადავაფაროთ მეორე ფენა და გვერდები შემოვუხვიოთ.
ზემოდან წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი არაჟნით.გამოვაცხოთ 190-200 გრადუსზე 15-20 წუთი.
გულსართის მომზადება :
ყველი გავხეხოთ,მოვაყაროთ მარილი გემოვნებით,დავუმატოთ კვერცხის ცილა და ხელით მოვჭყლიტოთ.