b3bb3d3789fdf5e82d89df3f14340fd3
5/5

საფუარიანი ფენოვანი ცომი ღვეზელების,ფუნთუშებისა და კრუასანებისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

280 მლ თბილი წყალი

20 გრ.ნედლი საფუარი ან 1 ს.კოვზი მშრალი საფუარი

380 გრ.გაცრილი ფქვილი

50 გრ.მარგარინი

1სავსე  ჩ.კოვზი მარილი

3 ს.კოვზი შაქარი

350 გრ.მარგარინი შესაზელად

 

მომზადების წესები :

50 გრ.მარგარინი გავადნოთ და გავაგრილოთ.

საფუარი და შაქარი გავხსნათ  თბილ წყალში, ჩავასხათ გაგრილებული მარგარინი ,ჩავყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.

მოზელვის პერიოდში ჩავუმატოთ მარილი .

თასს გადავაფაროთ ტილო და დავდოთ 1-2 საათი ასაფუებლად.

აფუებული ცომი გადავზილოთ,ჯვრისებურად ჩავსეროთ,გადავშალოთ ,შევახვიოთ პარკში და შევინახოთ მაცივარში ნახ,საათი.

ცომი მაცივარში კიდევ აფუვდება.

ოთახის ტემპარატურაზე დარბილებული მარგარინი დავდოთ პერგამენტის ქაღალდზე შუაში ,დავაფაროთ ქაღალდის  მეორე ნახევარი,მივცეთ ოთხკუთხედი ფორმა და შევდოთ მაცივარში 20 წუთი საყინულესთან ახლოს.

ცომი გავაბრტყელოთ,დავადოთ  მარგარინი ირიბულად   და შევახვიოთ ისე როგორც ეს არის ნაჩვენები სურათზე.

გადმოვატრიალოთ და გავაბტყელოთ ისევ მართკუთხედის ფორმაზე.ცომი გადავკეცოთ ჯერ 3- ად,შემდეგ კი 2-ად.

და შევდოთ საყინულეში  15 წუთი.ასეთივე პროცედურას გავიმეორებთ კიდევ 4-ჯერ.ბოლოს მაცივარში გავაჩეროთ მინიმუმ 2 საათი.

ამის შემდეგ გავაბრტყელოთ ცომი ,გადავკეცოთ კონვერტივით.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here