b3bb3d3789fdf5e82d89df3f14340fd3
5/5

საფუარიანი ფენოვანი ცომი ღვეზელების,ფუნთუშებისა და კრუასანებისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

280 მლ თბილი წყალი

20 გრ.ნედლი საფუარი ან 1 ს.კოვზი მშრალი საფუარი

380 გრ.გაცრილი ფქვილი

50 გრ.მარგარინი

1სავსე  ჩ.კოვზი მარილი

3 ს.კოვზი შაქარი

350 გრ.მარგარინი შესაზელად

 

მომზადების წესები :

50 გრ.მარგარინი გავადნოთ და გავაგრილოთ.

საფუარი და შაქარი გავხსნათ  თბილ წყალში, ჩავასხათ გაგრილებული მარგარინი ,ჩავყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.

მოზელვის პერიოდში ჩავუმატოთ მარილი .

თასს გადავაფაროთ ტილო და დავდოთ 1-2 საათი ასაფუებლად.

აფუებული ცომი გადავზილოთ,ჯვრისებურად ჩავსეროთ,გადავშალოთ ,შევახვიოთ პარკში და შევინახოთ მაცივარში ნახ,საათი.

ცომი მაცივარში კიდევ აფუვდება.

ოთახის ტემპარატურაზე დარბილებული მარგარინი დავდოთ პერგამენტის ქაღალდზე შუაში ,დავაფაროთ ქაღალდის  მეორე ნახევარი,მივცეთ ოთხკუთხედი ფორმა და შევდოთ მაცივარში 20 წუთი საყინულესთან ახლოს.

ცომი გავაბრტყელოთ,დავადოთ  მარგარინი ირიბულად   და შევახვიოთ ისე როგორც ეს არის ნაჩვენები სურათზე.

გადმოვატრიალოთ და გავაბტყელოთ ისევ მართკუთხედის ფორმაზე.ცომი გადავკეცოთ ჯერ 3- ად,შემდეგ კი 2-ად.

და შევდოთ საყინულეში  15 წუთი.ასეთივე პროცედურას გავიმეორებთ კიდევ 4-ჯერ.ბოლოს მაცივარში გავაჩეროთ მინიმუმ 2 საათი.

ამის შემდეგ გავაბრტყელოთ ცომი ,გადავკეცოთ კონვერტივით.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კარტოფილის წვნიანი

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 1 ლიტრა რძე 2 კვერცხის გული 40 გრ.კარაქი 15 გრ.ოხრახურში ნახევარი ჭიქა ბრინჯი მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები : კარტოფილი გავთალოთ,დავჭრათ

კარტოფილის წვნიანი ფრილადელკებით

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 300 გრ. ქათმის ხორცი მარილი,წიწაკა,სანელებლები ფარშისათვის 100 გრ.ხახვი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.წითელი ბულგარული ზეთი 2 ლიტრი ქათმის ბულიონი მწვანილი სურვილისამებრ მომზადების

კარტოფილის წვნიანი ხორცით

ინგრედიენტები : 300 გრ.კარტოფილი 700 გრ.საქონლის ხორცი 3 ლ.წყალი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.ხახვი 2 ს.კოვზი ზეთი 1 დაფნის ფოთოლი 2-3 ბაჰარი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა მარილი

ფოლგაში შემწვარი კარტოფილი ბეკონითა და ყველით

ამ წესით გამომცხვარი კარტოფილი არის გემრიელი და დაბალკალორიული კერძი, რომელიც მზადდება ყოველგვარი სირთულეების გარეშე. კარტოფილს შეგვიძლია დავუმატოთ  კარაქი, ყველი და მწვანილები, ხორცი ან თევზი. ფოლგაში

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია