ინგრედიენტები :
280 მლ თბილი წყალი
20 გრ.ნედლი საფუარი ან 1 ს.კოვზი მშრალი საფუარი
380 გრ.გაცრილი ფქვილი
50 გრ.მარგარინი
1სავსე ჩ.კოვზი მარილი
3 ს.კოვზი შაქარი
350 გრ.მარგარინი შესაზელად
მომზადების წესები :
50 გრ.მარგარინი გავადნოთ და გავაგრილოთ.
საფუარი და შაქარი გავხსნათ თბილ წყალში, ჩავასხათ გაგრილებული მარგარინი ,ჩავყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
მოზელვის პერიოდში ჩავუმატოთ მარილი .
თასს გადავაფაროთ ტილო და დავდოთ 1-2 საათი ასაფუებლად.
აფუებული ცომი გადავზილოთ,ჯვრისებურად ჩავსეროთ,გადავშალოთ ,შევახვიოთ პარკში და შევინახოთ მაცივარში ნახ,საათი.
ცომი მაცივარში კიდევ აფუვდება.
ოთახის ტემპარატურაზე დარბილებული მარგარინი დავდოთ პერგამენტის ქაღალდზე შუაში ,დავაფაროთ ქაღალდის მეორე ნახევარი,მივცეთ ოთხკუთხედი ფორმა და შევდოთ მაცივარში 20 წუთი საყინულესთან ახლოს.
ცომი გავაბრტყელოთ,დავადოთ მარგარინი ირიბულად და შევახვიოთ ისე როგორც ეს არის ნაჩვენები სურათზე.
გადმოვატრიალოთ და გავაბტყელოთ ისევ მართკუთხედის ფორმაზე.ცომი გადავკეცოთ ჯერ 3- ად,შემდეგ კი 2-ად.
და შევდოთ საყინულეში 15 წუთი.ასეთივე პროცედურას გავიმეორებთ კიდევ 4-ჯერ.ბოლოს მაცივარში გავაჩეროთ მინიმუმ 2 საათი.
ამის შემდეგ გავაბრტყელოთ ცომი ,გადავკეცოთ კონვერტივით.