ინგრედიენტები :
400 გრ მარგარინი
280 მლ ცივი წყალი
1 ს.კოვზი ძმარი
1 ს.კოვზი სპირტი
1/2 ჩ.კოვზი მარილი
1 ს.კოვზი შაქარი
500-600 გრ.ფქვილი
50 გრ.მარგარინი გავადნოთ და გავაციოთ.
მარილი,შაქარი და ფქვილი ერთმანეთში შევურიოთ.
წყალში გავხსნათ ძმარი და სპირტი.
ფქვილს დავასხათ წყალი,გამდნარი მარგარინი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი ჯვარედინად დავსეროთ,მოვათავსოთ პარკში და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.
350 გრ.ოთახის ტემპერატურაზე გამდნარი მარგარინი გავახვიოთ პერგამენტის ქაღალდში,გავაბრტყელოთ საბრტყელებლით,
მივცეთ ოთხკუთხა ფორმა და ისიც შევდოთ 1 საათი მაცივარში.
ცომი გავაბრტყელოთ,დავადოთ მარგარინი ირიბულად და შევახვიოთ ისე როგორც ეს არის ნაჩვენები სურათი 1-ზე.
გადმოვატრიალოთ და გავაბტყელოთ ისევ მართკუთხედის ფორმაზე.ცომი გადავკეცოთ ჯერ 3- ად,შემდეგ კი 2-ად და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.ასეთივე პროცედურას გავიმეორებთ კიდევ 4-ჯერ და მაცივარში გავაჩერებთ 15 წუთის შუალედებით.ბოლოს მაცივარში გავაჩეროთ მინიმუმ 2 საათი და შემდეგ გამოვაცხოთ.
ფენოვანი ცომი ცხვება 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
თავდაპირველად გამოვაცხოთ მაღალ ტემპერატურაზე,როგორც კი ცომი ამოფუვდება,ტემპერატურას დავუწიოთ და ვაცადოთ გამოცხობა.