4444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444
5/5

ფენოვანი ცომის კლასიკური რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

400 გრ მარგარინი

280 მლ ცივი წყალი

1 ს.კოვზი ძმარი

1 ს.კოვზი სპირტი

1/2 ჩ.კოვზი მარილი

1 ს.კოვზი შაქარი

500-600 გრ.ფქვილი

 

50 გრ.მარგარინი გავადნოთ და გავაციოთ.

მარილი,შაქარი და ფქვილი ერთმანეთში შევურიოთ.

წყალში გავხსნათ ძმარი და სპირტი.

ფქვილს დავასხათ წყალი,გამდნარი მარგარინი და მოვზილოთ ცომი.

ცომი ჯვარედინად დავსეროთ,მოვათავსოთ პარკში და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.

350 გრ.ოთახის ტემპერატურაზე გამდნარი მარგარინი გავახვიოთ პერგამენტის ქაღალდში,გავაბრტყელოთ საბრტყელებლით,

მივცეთ ოთხკუთხა ფორმა და ისიც შევდოთ 1 საათი მაცივარში.

ცომი გავაბრტყელოთ,დავადოთ  მარგარინი ირიბულად   და შევახვიოთ ისე როგორც ეს არის ნაჩვენები სურათი 1-ზე.

გადმოვატრიალოთ და გავაბტყელოთ ისევ მართკუთხედის ფორმაზე.ცომი გადავკეცოთ ჯერ 3- ად,შემდეგ კი 2-ად და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.ასეთივე პროცედურას გავიმეორებთ კიდევ 4-ჯერ და მაცივარში გავაჩერებთ 15 წუთის შუალედებით.ბოლოს მაცივარში გავაჩეროთ მინიმუმ 2 საათი და შემდეგ გამოვაცხოთ.

ფენოვანი ცომი ცხვება 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

თავდაპირველად  გამოვაცხოთ მაღალ ტემპერატურაზე,როგორც კი ცომი ამოფუვდება,ტემპერატურას დავუწიოთ და ვაცადოთ გამოცხობა.

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here