ინგრედიენტები:
1 კგ.კეჟერას ფოთოლი
2 კბილი ნიორი
200 გრ.გატარებული ნიგოზი
10-10 გრ.უცხო სუნელი,ხმელი ქინძი,წითელი დაფქული წიწაკა,ყვითელი ყვავილი
10 გრ.სვანური მარილი
1ჩ.კოზი კვაწარახი
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ფოთოლი გავრეცხოთ,გავარჩიოთ,დავჭრათ,ადუღებულ წყალში მოვხარშოთ.
მოხარშული ფოთლები ხელით გავწუროთ ,დავამატოთ კვაწარახი,
შევკაზმოთ დანაყილი ნიორით,ნიგვზითა და სუნელებით.
მივირთვათ მჭადთან ერთად.
2+