ინგრედიენტები ცომისათვის:
450 გრ.ფქვილი
1 კვერცხი
150 მლ.წყალი
100 მლ.რძე
11 გრ.საფუარი
30 გრ. კარაქი ან მარგარინი
11 გრ.შაქარი
11 გრ.მარილი
მცენარეული ზეთი.
გულსართი:
1 კგ.თევზის ფილე
2 თავი ხახვი
2-3 ს.კოვზი ერბო
2 ცალი ლიმონი
მარილი,დაღერღილი წიწაკა,გიცრული გემოვნებით
მომზადების წესები :
საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში შაქართან ერთად. დაველოდოთ მასის აქაფებას.
თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი.დავასხათ რძე,საფუარიანი წყალი,დავუმატოთ კვერცხი,კარაქი და მოვზილოთ.
ცომს ზეთი გადავუსვათ.
თასს გადავაფაროთ ტილო და ცომი 1-2 საათი გავაჩეროთ.
ცომი გავყოთ 3 ნაწილად.
თევზის ფილე დანით დავკეპოთ,მოვასხათ ლიმონის წვენი,შევურიოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და სუნელები.
შიგთავსი გავყოთ 3 ნაწილად.
ცომის გუნდა საგლინავით მრგვლად გავაბრტყელოთ.შუაგულში ჩავუდოთ თევზის გუნდა,თავი მოვუკრათ და ისევ გავაბრტყელოთ.
გამოვაცხოთ 250 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.ზემოდან ცხელს გადავუსვათ ერბო.