ინგრედიენტები :
300 მლ რძე(მარხვაში წყალი)
1 კგ ფქვილი
1 კვერცხი(სამარხვო რეცეპტში კვერცხი არ დაუმატოთ)
1,5 ს.კოვზი საფუარი
1 ს.კოვზი მარილი
1 ს.კოვზი შაქარი
100 მლ. ზეთი
შიგთავსი:
6 კარტოფილი
50 მლ. რძე ან წყალი
70 გრ.მარგარინი ან კარაქი
დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
თასში ფქვილი გავცრათ ,შევურიოთ მარილი ,შუაში გავუკეთოდ ჩაღრმავება.
რძე ან წყალი შევათბოთ,გავხსნათ საფუარი.
ფქვილის ორმოში ჩავახალოთ კვერცხი,,ჩავყარო შაქარი,ჩავასხათ საფუარიანი წყალი და მოვზილოთ ცომი.
დაველოდოთ ცომის აფუებას და შემდეგ 2-ჯერ ჩავზილოთ ზეთიანი ხელებით 15 წუთის შუალედით.
ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტებით მოვამზადოთ პიურე.პიურეს განსხვავებული რეცეპტი იხ. აქ
მოხარშული კარტოფილი ჩავჭყლიტოთ, დავუმატოთ მარგარინი და რძე, მოვაყაროთ მარილი,შავი წიწაკა.
ცომი და შიგთავსი გავყოთ 4 ნაწილად.ცომი გავაბრტყელოთ მრგვლად,შუაგულში მოვათავსოთ შიგთვსი, მივცეთ ხაჭაპურის ფორმა და ღუმელში გამოვაცხოთ.