images (50)
5/5

კარტოფილის ხაჭაპური

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

300 მლ რძე(მარხვაში წყალი)

1 კგ ფქვილი

1 კვერცხი(სამარხვო რეცეპტში  კვერცხი არ დაუმატოთ)

1,5 ს.კოვზი საფუარი

1 ს.კოვზი  მარილი

1 ს.კოვზი შაქარი

100 მლ. ზეთი

 

შიგთავსი:

6 კარტოფილი

50 მლ. რძე ან წყალი

70 გრ.მარგარინი ან კარაქი

დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

თასში ფქვილი გავცრათ ,შევურიოთ  მარილი ,შუაში გავუკეთოდ ჩაღრმავება.

რძე ან წყალი შევათბოთ,გავხსნათ საფუარი.

ფქვილის ორმოში ჩავახალოთ კვერცხი,,ჩავყარო შაქარი,ჩავასხათ საფუარიანი წყალი და მოვზილოთ ცომი.

დაველოდოთ ცომის აფუებას და შემდეგ 2-ჯერ ჩავზილოთ ზეთიანი ხელებით 15 წუთის შუალედით.

ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტებით მოვამზადოთ პიურე.პიურეს განსხვავებული რეცეპტი იხ. აქ

მოხარშული კარტოფილი ჩავჭყლიტოთ, დავუმატოთ მარგარინი და რძე, მოვაყაროთ მარილი,შავი წიწაკა.

ცომი და შიგთავსი გავყოთ 4 ნაწილად.ცომი გავაბრტყელოთ მრგვლად,შუაგულში მოვათავსოთ შიგთვსი, მივცეთ  ხაჭაპურის  ფორმა და  ღუმელში გამოვაცხოთ.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here