Без названия (18)
5/5

დედლის საცივი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 ც.დედალი

500 გრ.ნიგოზი

20 გრ.ნიორი

100 გრ.ხახვი

1 დაფნის ფოთოლი

3-4 მარცვალი ბაჰარი

20 გრ ქინძი

1-1 ჩ.კოვზი ზაფრანა,უცხო სუნელი,ხმელი ქინძი

დაღერღილი წიწაკა,მარილი გემოვნებით

მიხალ – დარიჩინი სურვილისამებრ

50 გრ.კარაქი

ძმარი სურვილისამებრ

 

მომზადების წესები:

გარეცხილი, გასუფთავებული ქათამი მოვხარშოთ.ნახარში გადავწუროთ  და გავაგრილოთ.

წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვთუშოთ ნახარშში.ცოტა კარაქიც დავუმატოთ( კარაქი აძლევს გემრიელ არომატს) და გავაგრილოთ.მოშუშვისას ყურადღებით ვიყოთ ხახვი არ დაგვეწვას.მოშუშული ხახვი გავატაროთ მარლაში,გავწუროთ და წვენი შევინახოთ.

ნიგოზი,ნიორი,მარილი გავატაროთ ნიგვზის საფქვავში, დავუმატოთ სუნელები და მოვზილოთ ხელით,სანამ ნიგოზი ზეთს არ გამოიღებს.ზეთი გადავიტანოთ ცალკე ჭურჭელში.

ცალკე დავნაყოთ ქინძი და დოლბანდში გავწუროთ.

ნიგვზიან მასას დავასხათ ნახარში, ქინძის წვენი ,დავუმატოთ ხახვის წვენი ,დავაბლენდეროთ,დავდგათ ნელ ცეცხლზე, ჩავდოთ დაფნის ფოთოლი და ჩავყაროთ ბაჰარი,გამუდმებით ვურიოთ ხის კოვზით და როგორც კი წამოდუღდება ,გადმოვდგათ.კერძიდან დაფნის ფოთოლი ამოვიღოთ.

გაციებულ საცივს დავუმატოთ 1-2 სუფრის კოვზი თეთრი ძმარი ან ბროწეულის წვენი.

მოხარშული დედალი დავჭრათ,მოვასხათ საცივის წვენი,გავაფორმოთ ბროწეულის მარცვლებით და შევდოთ მაცივარში.

რჩევა:

ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ხახვს შუშავს ქათმის ნახარშში.ჩვენი აზრით,კარაქში მოშუშილი ხახვით მომზადებული საცივი ბევრად გემრიელია.

თუ გვინდა საცივი თეთრი გამოვიდეს ყვითელი ყვავილი ცოტა გავუკეთოთ.ძმარი ან საერთოდ არ დავუმატოთ ან ( ძმარი ნიგოზთან რეაქციაში შედის და  კერძს ამუქებს) ჩავამატოთ გაგრილებულ წვენში. შეგვიძლია ძმარი წამოვადუღოთ და ისე დავუმატოთ საცივს.

 

 

 

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here