Без названия (18)
5/5

დედლის საცივი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 ც.დედალი

500 გრ.ნიგოზი

20 გრ.ნიორი

100 გრ.ხახვი

1 დაფნის ფოთოლი

3-4 მარცვალი ბაჰარი

20 გრ ქინძი

1-1 ჩ.კოვზი ზაფრანა,უცხო სუნელი,ხმელი ქინძი

დაღერღილი წიწაკა,მარილი გემოვნებით

მიხალ – დარიჩინი სურვილისამებრ

50 გრ.კარაქი

ძმარი სურვილისამებრ

 

მომზადების წესები:

გარეცხილი, გასუფთავებული ქათამი მოვხარშოთ.ნახარში გადავწუროთ  და გავაგრილოთ.

წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვთუშოთ ნახარშში.ცოტა კარაქიც დავუმატოთ( კარაქი აძლევს გემრიელ არომატს) და გავაგრილოთ.მოშუშვისას ყურადღებით ვიყოთ ხახვი არ დაგვეწვას.მოშუშული ხახვი გავატაროთ მარლაში,გავწუროთ და წვენი შევინახოთ.

ნიგოზი,ნიორი,მარილი გავატაროთ ნიგვზის საფქვავში, დავუმატოთ სუნელები და მოვზილოთ ხელით,სანამ ნიგოზი ზეთს არ გამოიღებს.ზეთი გადავიტანოთ ცალკე ჭურჭელში.

ცალკე დავნაყოთ ქინძი და დოლბანდში გავწუროთ.

ნიგვზიან მასას დავასხათ ნახარში, ქინძის წვენი ,დავუმატოთ ხახვის წვენი ,დავაბლენდეროთ,დავდგათ ნელ ცეცხლზე, ჩავდოთ დაფნის ფოთოლი და ჩავყაროთ ბაჰარი,გამუდმებით ვურიოთ ხის კოვზით და როგორც კი წამოდუღდება ,გადმოვდგათ.კერძიდან დაფნის ფოთოლი ამოვიღოთ.

გაციებულ საცივს დავუმატოთ 1-2 სუფრის კოვზი თეთრი ძმარი ან ბროწეულის წვენი.

მოხარშული დედალი დავჭრათ,მოვასხათ საცივის წვენი,გავაფორმოთ ბროწეულის მარცვლებით და შევდოთ მაცივარში.

რჩევა:

ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ხახვს შუშავს ქათმის ნახარშში.ჩვენი აზრით,კარაქში მოშუშილი ხახვით მომზადებული საცივი ბევრად გემრიელია.

თუ გვინდა საცივი თეთრი გამოვიდეს ყვითელი ყვავილი ცოტა გავუკეთოთ.ძმარი ან საერთოდ არ დავუმატოთ ან ( ძმარი ნიგოზთან რეაქციაში შედის და  კერძს ამუქებს) ჩავამატოთ გაგრილებულ წვენში. შეგვიძლია ძმარი წამოვადუღოთ და ისე დავუმატოთ საცივს.

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here