b6118679
5/5

ღორის ლაბა ანუ “ხალადეცი”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ღორის თავი და ფეხები

1-2 სტაფილო

2 თავი ხახვი

10 ცალი ბაჰარი

3 დაფნის ფოთოლი

მარილი გემოვნებით

1 თავი დაჭყლეტილი ნიორი სურვილისამებრ

მომზადების წესები :

ღორის თავ-ფეხი გავრეცხოთ,გავასუფთაოდ,დავჭრათ და მოვხარშოთ ისე,რომ ხორცი ადვილად შორდებოდეს ძვლებს.

ხორცი ამოვიღოთ ,წვენი გადავწუროთ.

ხახვი წვრილად დავჭრათ და  ტაფაზე მოვშუშოთ გადაწურულ წვენში.ძალიან ბევრი დიასახლისი ხახვს ხარშავს ხორცთან ერთად.

წვენში  ჩავამატოთ მოშუშული ხახვი,დაჭრილი სტაფილო,სანელებლები  და ცოტა ხანს ვხარშოთ. გამოვრთოთ ცეცხლი და შემდეგ თუ სურვილი გვაქვს ,ჩავაწყლიტოთ ნიორი

მომზადებული ხორცი წვრილად დავჭრათ,გადავანაწილოთ ფორმებში,დავასხათ წვენი და გავაგრილოთ.

მუჟუჟი:2 განსხვავებული რეცეპტი.

ლაბა შევდოთ მაცივარში.თუ ლაბა ფორმიდან ძნელად გადმოდის,მაშინ ფორმა რამოდენიმე წამი მოვათავსოთ მდუღარე წყალში.

 

 

 

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here