ინგრედიენტები :
1 იხვი
100 გრ.ნიგოზი
3-4 კბილი ნიორი
1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
1 კონა ნედლი ქინძი
1 ჩ.კოვზი ზაფრანა
წყალი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
ერთად დავნაყოთ ნიორი,ნიგოზი,წიწაკა,მარილი.ზაფრანა,ხმელი ქინძი და გავხსნათ წყალში.
გარეცხილი,გასუფთავებული იხვი დავჭრათ ნაჭრებად,ჩავაწყოთ ქვაბში,დავასხათ ნიგვზიანი მასა,დავახუროთ თავსახური და დაბალ ცეცხლზე ჩავშუშოთ,ისე რომ წყალი არ ამოშრეს.იხვი თავისივე ცხიმში უნდა ჩაიხარშოს.
იხვისგან მომზადებუ,ი კერძების რეცეპტები.
კერძს სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
0