333333333333333333333333333333333333333333333
5/5

გურული “ცხარე” – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.ძროხოს ხორცი

3-4 თავი ხახვი

2-3 კბილი ნიორი

3 ს.კოვზი ტომატ- პასტა

1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

30 გრ ნედლი ქინძი

20 გრ.შაშკვლავი ან მწვანე რეჰანი.

წიწაკა და მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

საქონლის   რბილი  ხორცი მსხვილ  ნაჭრები დავჭრათ ,წყალი დავასხათ იმდენი,რომ დაიფაროს და მოვხარშოთ.

ხორცს ცოტა რომ დააკლდება მოხარშვა,ცხიმი მოვხადოთ და ნახარში  გადავწუროთ.

მოხდილ ცხიმში ჩავხრაკოთ ხორცი ხახვთან ერთად,დავუმატოთ წყალში გახსნილი ტომატ-პასტა,ვადუღოთ 5-10 წუთი,დავასხათ  ნახარში და კიდევ ვადუღოთ 15 წუთი.

გურული “ცხარე” -ს მომზადებამდე 2-3 წუთით ადრე ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ნიორი,სუნელები,მარილი და წიწაკა.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here