satsivi-e1556776155672

მოხრაკული ქათამი გურულად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 მსუქანი  ქათამი

3 სუფრის კოვზი  ნიგოზი

6 მარცვალი დაფქული მიხაკი

3-4  თავი ხახვი

11 ჩ.კოვზი გახეხილი კოჭა

1/2 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა

1/2  ჩ.კოვზი დარიჩინი

1/2 ჭიქა ძმარი

ოხრახურში და ქინძი 20-20 გრ

მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

მსუქანი ქათამი გავასუფთაოთ,გავეცხოთ,ასო-ასო დავჭრათ და ჩავაწყოთ ქვაბში.

დავაყაროთ დანაყილი ნიგოზი,გახეხილი კოჭა,წვრილად დაჭრილი ხახვი,მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა, მიხაკი,დარიჩინი,დაჭრილი  მწვანილები,მოვასხათ საშუალო სიძლიერის  ძმარი,დავახუროთ ქვაბს თავსახური,რომ არ აორთქლდეს და საშუალო  ცეცხლზე ვშუშოთ.

ქათამი და  ხახვი თვითონ გამოუშვებს წვენს და მასში ჩაიხრაკება.დროდადრო მოვურიოთ,რომ ქვაბის ძირში არ ჩაიწვას.

 

 

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

თხილიანი აჯიკა -გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები; 200 გრ.მწარე მწვანე წიწაკა 50 გრ.მწვანე ბულგარული 15 გრ.ნიორი 200 გრ.მაცვლოვანი ქინძი 500 გრ.გარჩეული წიწაკა 20 მლ.ძმარი გადადუღებული წყალი საჭიროებისამებრ 5 გრ.უცხო სუნელი 5

ფილოს ცომი

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად. ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 1 გრ. მარილი 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

ინგრედიენტები: 500 გრ სულგუნი 300 გრ.იმერული ყველი 300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი ინგრედიენტები ცომისათვის: 450 გრ.ფქვილი 1 კვერცხი 1 კვერცხის გული 150 მლ.წყალი 100 მლ.რძე 11

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია