ინგრედიენტები :
1 კგ.ჭარხალი
1 კგ.სტაფილო
1 კგ.წითელი ბულგარული
300 გრ.ნიორი
1 ლიტრა ზეთი
800 გრ.ტომატ პასტა
1 ჭიქა უცხო სუნელი
1 ჭიქა ხმელი ქინძი
წითელი დაფქული წიწაკა სურვილისამებრ და გემოვნებით
მომზადების წესები :
გარეცხილი,გამშრალებული ჭარხალი,სტაფილო, ბულგარული( თესლებგამოცლილი),დარჩეული ნიორი გავატარეთ ხორცსაკეპში.
ალუმინის ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,გავაცხელოთ,ჩავუშვათ გატარებული ბოსტნეული ,დავუმატოთ ტომატ – პასტა,მოვაყაროთ მარილი,სუნელები.თუ სურვილი გვაქვს, მასას შევურიოთ წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით და კიდევ ვშუშოთ 20 წუთი.
მიღებული ჭარხლის აჯიკა გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ. აჯიკა შევინახოთ ზამთრისათვის.
ჭარხლის აჯიკა ძალიან გემრიელია!
3+