svekla-v-adzhike-recept-na-zimu_1
5/5

ჭარხლის აჯიკა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ.ჭარხალი

1 კგ.სტაფილო

1 კგ.წითელი ბულგარული

300 გრ.ნიორი

1 ლიტრა ზეთი

800 გრ.ტომატ პასტა

1 ჭიქა უცხო სუნელი

1 ჭიქა ხმელი ქინძი

წითელი დაფქული წიწაკა სურვილისამებრ და გემოვნებით

მომზადების წესები :

გარეცხილი,გამშრალებული ჭარხალი,სტაფილო, ბულგარული( თესლებგამოცლილი),დარჩეული ნიორი  გავატარეთ ხორცსაკეპში.

ალუმინის ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,გავაცხელოთ,ჩავუშვათ გატარებული ბოსტნეული ,დავუმატოთ ტომატ – პასტა,მოვაყაროთ მარილი,სუნელები.თუ სურვილი გვაქვს, მასას შევურიოთ წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით და კიდევ ვშუშოთ 20 წუთი.

მიღებული  ჭარხლის აჯიკა  გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ. აჯიკა შევინახოთ ზამთრისათვის.

ჭარხლის აჯიკა ძალიან გემრიელია!

3+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here