ინგრედიენტები :
კივი 1 კგ
შაქარი 1,5 კგ
მომზადების წესები :
კივი გავთალოთ,4 ნაწილად გავჭრათ,მომინანქრებულ ქვაბში ჩავყაროთ,დავაყაროთ შაქარი და გავაჩეროთ 15-20 წუთი.
ქვაბი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე, ,ვადუღოთ სანამ შაქარი კარგად არ გადნება.
ცეცხლზე გავაჩეროთ ადუღებიდან 3-4 წუთი.კივს ხის კოვზით ხშირად ვურიოთ.
შემდეგ ქვაბი გადმოვდგათ და გავაჩეროთ 30 წუთი.იგივე პროცედურა გავიმეოროთ კიდევ ერთხელ.
30 წუთის შემდეგ მურაბა 5 წუთი ვადუღოთ,ჩავასხათ სტერილურ ქილებში,თავი ჰერმენტულად დავახუროთ, შევინახოთ გრილ ადგილას.
2+