კაკლის მურაბა – ბებიების რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ. კირში გამოყვანილი კაკალი

1 ლიმონი

2 კგ.შაქარი

10 მიხაკის ბუტკო სურვილისამებრ

2 დარიჩინის ჯოხი სურვილისამებრ

კირში გამოყვანილი კაკლები დავჩხვლიტოთ,ჩავყართ მომინანქრებულ  ქვაბში ,დავასხათ ცივი წყალი და 4 დღე – ღამე . გავაჩეროთ.დღეში 2-3 ჯერ გამოვუცვალოთ წყალი.

მე-5 დღეს  ქვაბში ბლომად ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ კაკლები და ვხარშოთ 15 წუთი.წყალი გადავღვაროთ,კაკლები ამოვიღოთ და შევაშროთ.

მოვხარშოთ სიროფი,ჩავყაროთ კაკლები,ლიმონი,მიხაკის ბუტკოები და დარიჩინის ჯოხი,თუ სურვილი გვაქვს,მივიყვანთ ადუღებამდე და გავაჩეროთ ერთი დღე და ღამე.ასე გავაკეთებთ 3 ჯერ.ბოლოჯერზე ვხარშოთ კაკლები მანამ,სანამ კარგად არ დარბილდება.გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში კაკლის მურაბა და მოვხუფოთ.

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყიყლიყოს კლასიკური და განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 2 კვერცხი მწიკვი მარილი 1 ჩ.კოვზი შაქარი 50 მლ.რძე ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური ზეთი ან კარაქი შესაწვავად   მომზადების წესები : კვერცხს

პოპულარული,გემრიელი სალათი მიმოზა – მხიარული თაგვები

ინგრედიენტები : 2 მსხვილი სტაფილო 4 კარტოფილი 5-6 კვერცხი ნახევარი თავი ხახვი 1 ორაგულის  ან სარდინის კონსერვი 1  პატარა  მაიონეზი 1 ს.კოვზი ძმარი შაქარი მწიკვი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია