3333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

წიწაკის მწნილი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.მწვანე სამწნილე წიწაკა ან ბულგარული წიწაკა

100 მლ ზეთი

1 ს.კოვზი შაქარი

50 გრ.ნიორი

200 მლ.თეთრი ღვინის ძმარი

30 გრ.მარილი

5 გრ.ბაჰარი

3-4 ცალი დაფნის ფოთოლი

100 გრ.ნიახური

50 გრამი  ოხრახურში

 

მომზადების წესები:

წიწაკა გავრეცხოთ,ბოლოები ჩავჭრათ,ჩავყაროთ მდუღარე წყალში ,  წამოვადუღოთ, გადავიტანოთ ცივ წყალში .რომ შეგრილდება,ამოვიღოთ და კარგად გავწუროთ.

ლიტრა წყალში ჩავყაროთ მარილი,შაქარი, დაჭრილი ნიახური,ოხრახურში,ჩავასხათ ზეთი,ძმარი  ავადუღოთ და გავაგრილოთ.

წიწაკა მჭიდროდ ჩავტენოთ მინის ქილებში,ჩავაყოლოთ ნიორი,დაფნის ფოთოლი,ბაჰარი  ,დავასხათ მარინადის წყალი და გავუკეთოთ სტერილიზაცია 10 წუთი,შემდეგ კი მოვხუფოთ.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კატლეტები ბეკონში

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში (საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით   მომზადების წესები : ბატონ

კატლეტები. 3 განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში ( საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით საფანელი ან ფქვილი მომზადების

გემრიელი და კნატუნა ხაჭოს ორცხობილები “ბატის ფეხები” – უბრალოდ პირში დნება,საბჭოთა რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ.ხაჭო 300 გრ.კარაქი 400-500 გრ.ფქვილი 150-გრ.შაქარი 2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი   მომზადების წესები : ფქვილში შევურიოთ გამაფხვიერებელი. ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ კარაქი და გავაგრილოთ.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია