3333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
5/5

წიწაკის მწნილი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.მწვანე სამწნილე წიწაკა ან ბულგარული წიწაკა

100 მლ ზეთი

1 ს.კოვზი შაქარი

50 გრ.ნიორი

200 მლ.თეთრი ღვინის ძმარი

30 გრ.მარილი

5 გრ.ბაჰარი

3-4 ცალი დაფნის ფოთოლი

100 გრ.ნიახური

50 გრამი  ოხრახურში

 

მომზადების წესები:

წიწაკა გავრეცხოთ,ბოლოები ჩავჭრათ,ჩავყაროთ მდუღარე წყალში ,  წამოვადუღოთ, გადავიტანოთ ცივ წყალში .რომ შეგრილდება,ამოვიღოთ და კარგად გავწუროთ.

ლიტრა წყალში ჩავყაროთ მარილი,შაქარი, დაჭრილი ნიახური,ოხრახურში,ჩავასხათ ზეთი,ძმარი  ავადუღოთ და გავაგრილოთ.

წიწაკა მჭიდროდ ჩავტენოთ მინის ქილებში,ჩავაყოლოთ ნიორი,დაფნის ფოთოლი,ბაჰარი  ,დავასხათ მარინადის წყალი და გავუკეთოთ სტერილიზაცია 10 წუთი,შემდეგ კი მოვხუფოთ.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

მსხლის ჯემი

ინგრედიენტები : 1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი 500 გრ.შაქარი 1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი მომზადების წესები : მსხალი გავთალოთ,გული

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here