ინგრედიენტები:
1 კგ.ბურვაკის ხორცი
200 გრ.ნიგოზი
10 გრ.ნიორი
30 გრ.წითელი აჯიკა
ძმარი,მარილი,უცხო სუნელი,ხმელი ქინძი გემოვნებით
მომზადბის წესები :
ბურვაკის ხორცი მარილიან წყალში მოვხარშოთ,გავაციოთ,მოვაშოროთ ძვლები და დავჭრათ.
ნიგოზი და ნიორი გავატართ ხორცსაკეპში ,დავუმატოთ აჯიკა,ხმელი ქინძი,უცხო სუნელი, მარილი ,ძმარი.თუ საკმაზი მშრალი გამოგვივა, დავამატოთ ცოტა გადადუღებული წყალი .
საკმაზი ორივე მხრიდან წავუსვათ მოხარშული ბურვაკიხ ხორცს.
მე-2 ვერსია:
1 კგ.ბურვაკის ხორცი
30-40 გრ.ცოცხალი ქინძი
10 გრ.ნიორი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
ბურვაკის ხორცი მარილიან წყალში მოვხარშოთ,გავაციოთ,მოვაშოროთ ძვლები და დავჭრათ.
ქინძი დანიორი დავნაყოთ,დავუმატოთ მარილი,წიწაკა და წავუსვათ ორივე მხრიდან მოხარშული ბურვაკის ხორცს.
1+