соус-тартар

ტარტარი -ლეგენდარული ფრანგული სოუსი ხორცეულისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კვერცხი

3 პატარა ზომის მჟავე კიტრი

ნახევარი ხახვი

3 ღერი ოხრახურში

0,5 ჩ.კოვზი მარილი

0,5 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა

1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი

2 ს.კოვზი თეთრი, მშრალი ღვინო

1 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

1 ს.კოვზი მდოგვი

1 ჩ.კოვზი შაქრის პუდრა

100 მლ.მაიონეზი

მომზადების წესები:

მჟავე კიტრი  და ხახვი დავჭრათ პატარა ზომის კუბებად.

ოხრახურში დავჭრათ.

კვერცხი მოვხარშოთ მაგრად და  ღრმა თასში ჩანგლით ავსრისოთ,დავუმატოთ წიწაკა,მარილი,ლიმონის წვენი,თეთრი მშრალი ღვინო,ზეითუნის ზეთი,მდოგვი,მაიონეზი,შაქრის პუდრა და მოვურიოთ.ჩავყაროტ სიგნით მჟავე კიტრი,ხახვი და მწვანილი.

ეს უგემრიელესი ფრანგული სოუსი მზად არის! მივირთვათ ხორცეულთან ერთად!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

რაჭული ლობიანი ლორით

ინგრედიენტები ცომისათვის: 1 კგ.ფქვილი 500 მლ თბილი წყალი 10 გრ.საფუარი მარილი გემოვნებით ნახ. ჭიქა ზეთი ზეთი ჩასაზელად შიგთავსი: 250 გრ.ლორი 500 გრ.ლობიო მარილი,პილპილი გემოვნებით.  

შავი ქლიავის ნამცხვარი ” წაბლი ” – მოხარშული კვერცხის ცომი

ინგრედიენტები: 5 კვერცხი 200 გრ.კარაქი 360 გრ.ფქვილი 6 გრ.სოდა 5 მლ.ლიმონის წვენი   შიგთავსი: 24 ცალი ნიგვზის ლებანი 240 გრ.შავი ქლიავი 250 მლ.მშრალი წითელი ღვინო

როგორ ავკრიფოთ თვლები ჩხირებზე

ქსოვას ვიწყებთ თვლების აკრებით.გადმოვახვიოთ გორგლიდან ორი იმდენი ძაფი ,რა სიგანის ნაქსოვიც გვინდა მივიღოთ. მაგ: თუ  გვსურს მივიღოთ 55 სმ-ის ზურგი ,უნდა ავკრიფოთ 110-125 სმ-ის ან

როგორ დავხატოთ კუ

თავდაპირველად შემოვხაზოთ ბაკანის( ჯავშანი),თავისა და ფეხების კონტურები.შემდეგ კი მივახაზოთ სხვა დეტალები.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია