33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
5/5

მწვანე პამიდვრის მწნილი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კგ მწვანე პამიდორი

500-600  გრ.ნიახური

500-600 გრ.ოხრახურში

200 გრ.კამა

100-120  გრ.ნიორი

10  დაფნის ფოთოლი

წითელი წიწაკა გემოვნებით

3 ლ.წყალი

180 გრ.მარილი ან გემოვნებით

1,5 ჩ.კოვზი შაქარი

 

მომზადების წესები :

მკვახე პამიდორი ჩავჭრათ შუაში.

მწვანილები გავრეცხოთ,დავჭრათ ფოთლები და ღეროები შევინახოთ.

მწვანილის ფოთლები ნიორთან ერთად გადავანაწილოთ პამიდვრის ჩაჭრილ გულში.

მინის ქილებში ერთ ფენად ჩავაწყოთ პამიდვრები,დავაყაროთ მწვანილის ღეროები,ნიორი,დაფნის ფოთოლი,წიწაკა.

ასეთი თანმიმდევრობით ჩავაწყოთ რამდენიმე ფენა.

ავადუღოთ მარილიანი წყალი( 1 ლიტრა წყალს დავუმატოთ 1 ჩ.კოვზი შაქარი და 60 გრ.მარილი),გავაციოთ , დავასხათ პამიდვრებს ისე,რომ დავფაროთ და მოვხუფოთ.

 

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

მსხლის ჯემი

ინგრედიენტები : 1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი 500 გრ.შაქარი 1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი მომზადების წესები : მსხალი გავთალოთ,გული

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here