bf24ac60
5/5

ჭარხალი ნიგვზით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

500 გრ.ბოლქვი ჭარხალი

2 კგ.ჭარხლის ფოთოლი

200 გრ.ნიგოზი

1 თავი ნიორი

200 გრ.ქინძი

ცოტა ნიახური სურვილისამებრ

1ჩ.კოვზი უცხო სუნელი

1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

1/2 ჩ.კოვზი დაღერღილი წიწაკა

მარილი გემოვნებით

ძმარი სურვილისამებრ

 

მომზადების წესები:

გარეცხილი ჭარხლის ბოლქვები მოვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე.

გარეცხილი ჭარხლის ფოთლები მოვთუთქოთ მდუღარე წყალში.

მოთუთქულუ ფოთლები გავაციოთ,გავწუროთ და დავკეპოთ გავატაროთ ხორცსაკეპში ერთად  ნიგოზი,ჭარხლის ბოლქვები,ნიორი და ცოცხალ ქინძი .

დაკეპილი და გატარებული მასა ერთმანეთში შევურიოთ ,მოვაყროთ სუნელები,მარილი,დაღერღილი წიწაკა და კარგად ავურიოთ.

სუფრაზე მირტანის წინ მივცეთ სასურველი ფორმა და გავაფორმოთ ნროწეულის მარცვლებით.

 

ჭარხალი ტყემალში

მოხარშული ჭარხლის ბოლქვები დავჭრათ 1 სმ-ის სისქის ნაჭრებად.

მოვასხათ ღოღნაშოს საწებელი ან ტყემალი.მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი,ხმელი ქინძი,მარილი,პილპილი და  კარგად მოვურიოთ.

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here