ინგრედიენტები:
1 კგ .კიტრი
100 გრ.ნიახური
100 გრ.ოხრახურში
50 გრ.კამა
50 გრ.ნიორი
მარინადისათვის:
2 ლიტრი წყალი
30 გრ.მარილი
4-9 გრ.წიწაკა
5 გრ.ბაჰრი
4 ცალი დაფნის ფოთოლი
მომზადების წესები :
გარეცხილი კიტრი,გაფცქვნილი ნიორი,დაჭრილი მწვანილი ფენა-ფენა ემალის ჭურჭელში ჩავაწყოთ.
წყალში ჩავყაროთ მარილი,წიწაკა,ბაჰარი,დაფნის ფოთლები და წამოვადუღოთ.
მიღებული სითხე მოვასხათ კიტრს ისე,რომ მთლიანად დაიფაროს,მჭიდროდ დავახუროთ თავზე და დავდგათ გრილ ადგილას 6-7 დღე.
იმავე წესით მოვამზადოთ კიტრის მწნილი შესანახად ზამთრისათვის.ასეთ შემთხვევაში ქორფა,შუშა,გრძელი,წვრილი კიტრი გავრეცხოთ და გავაჩეროთ ცივ წყალში 30 წუთი.
გარეცხილ ქილებში ფენა-ფენა ჩავაწყოთ კიტრი,ნიორი,ნიახური,კამა,დავასხათ ადუღებული წყალი (3 ლიტრიან ქილში ჩავდოთ 2-3 ალუბლის ფოთოლი),დავახუროთ თავსახური და ვაცადოთ სითხეს გაციება.
სითხე გადავაქციოთ.
ხელახლა ადუღებული მარილიანი (5 ლიტრა წყალი,1 ჩ.ჭიქა მარილი,1 სუფრის კოვზი შაქარი, ერთი პატარა ღვინის ჭიქა ძმარი) წყალი დავასხათ და იქვე მოვხუფოთ.
მოგეწონათ რეცეპტი? გთხოვთ,გაუზიარეთ მეგობრებს.