i

წითელი პამიდვრის აჯიკა ბულგარული წიწაკით – თხელი საწებელი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

10 კგ. პამიდორი

2 კგ.წითელი ბულგარული წიწაკა

1 კგ ნიორი

2 ჩ.ჭიქა ადუღებული და გაციებული ძმარი ( 9%)

მარილი გემოვნებით

წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადების წესები:

პამიდორი გავრეცხოთ,გავამშრალოთ,გავჭრათ შუაზე,გამოვაცალოთ თესლი და წყალი,დავაწყოთ თუშფალანგზე დასაწრეტად.

ბულგარული წიწაკა გავრეცხოთ,გავამშრალოთ,გამოვაცალოთ თესლები.

დაწრეტილი პამიდორი,თესლგამოცლილი ბულგარული წიწაკა,ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპში,დავუმატოთ მარილი გემოვნებით,წითელი დაფქული წიწაკა და წამოდუღებული ,გაციებული მაგარი ძმარი.

პომიდვის აჯიკა ბულგარულით ჩავასხათ ქილებში,მოვასხათ ზეთი .ამ წესით დამზადებულ აჯიკას სტერილიზაცია არ უნდა.

ვარიაცია:

პამიდორი-5კგ. წითელი ბულგარული-1კგ. წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით. პირშუშხა( ხრენი)-300გრ. ნიორი-200გრ. მარილი-250გრ. შაქარი – 500გრ. ძმარი-250გრ. მომზადების წესი იგივეა.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

პამიდვრის მარინადი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 2 კგ.პამიდორი ერთლიტრიან ქილაში ორი კბილი ნიორი ერთლიტრიან ქილაში 2 ჩ.კოვზი მარილი ერთლიტრიან  ქილაში 1 ჩ.კოვზი შაქარი ერთლიტრიან ქილაში 50 მლ.ძმარი. ერთლიტრიან  ქილაში 2 

პამიდორი ყველის კლიარით

ინგრედიენტები: 00 გრ . პამიდორი 150 გრ.ყველი 4 კვერცხი 50 მლ.არაჟანი 220 გრ.ფქვილი 50 გრ.ნიგოზი 2 გრ.შავი წიწაკა 10 გრ. მარილი 4 კბილი ნიორი 120

დეკორატიული ნაწნავი – ქსოვის სახე,”უზორი”N2

დეკორატიული ნაწნავი – ქსოვის სახე,”უზორი”N2 სქემაზე აღნიშნული არის 2,4 და ასე შემდეგ წყვილი .ამ რიგებს ვქსოვთ ასე: წაღმა თვალს ამოვიყვანთ წაღმა და უკუღმა თვალს ამოვიყვანთ

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია